Σάββατο, 12 Μαϊος 2018 18:33

Οι κούκλες με τους κουκλοπαίχτες έκαναν παρέλαση και μοίρασαν χαρά

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ 
Παιδιά, μωρά, μαμάδες και μπαμπάδες, γιαγιάδες, παππούδες, άλλος κόσμος, περίεργοι και κούκλες… Κούκλες γίγαντες, κούκλες όλων των μεγεθών, χειροποίητες, πολύχρωμες, που χαιρετούσαν τον κόσμο και μοίραζαν χαρά. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι και οι κούκλες που πήραν ψυχή από τους ανθρώπους έκαναν το μεσημέρι παρέλαση στο κέντρο της Καλαμάτας. Ήταν η παρέλαση του 2ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας, το οποίο ολοκληρώνεται αύριο, Κυριακή, με παραστάσεις από το πρωί μέχρι το βραδάκι στην κεντρική σκηνή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου και στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής, ενώ το μεσημέρι θα λειτουργήσει εργαστήρι κατασκευής θεατρικής κούκλας στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων…

Επικεφαλής της παρέλασης, η οποία ξεκίνησε μετά τις 12:30 μετά το μεσημέρι ήταν η Μπαντίνα της Φιλαρμονικής του Δήμου Καλαμάτας. Η παρέλαση ξεκίνησε από το κτίριο της Φιλαρμονικής, κατέβηκε την Υπαπαντής, την 23ης Μαρτίου και μπήκε στον πεζόδρομο της Αριστομένους, ανέβηκε στην κεντρική πλατεία και τερμάτισε στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας.

Το εργαστήριο αύριο, Κυριακό, στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, θα ξεκινήσει στη μία μετά το μεσημέρι και θα λειτουργήσει μέχρι τις 2:30, ενώ μπορούν να το παρακολουθήσουν παιδιά ηλικίας από τεσσάρων ετών και πάνω.

Το πρόγραμμα των αυριανών τελευταίων παραστάσεων του 2ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας, διοργάνωση της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας,  έχει ως εξής:

Ώρα: 10.00 π.μ. "Οι Μονόκεροι, το Ποταμόπλοιο κι ένας μικρούλης Οδυσσέας" (Χαρχούτ)

Αίθουσα ΔΗΠΕΘΕΚ - διάρκεια 60΄ - ηλικία θεατών 3+

Ώρα: 10.00 π.μ. «Βιολέττα» (ομάδα Ειρήνης Λάλου)

Αμφιθέατρο Φιλαρμονικής - διάρκεια 20΄ - ηλικία θεατών 3+

Ώρα: 11.30 π.μ. «Ένας δράκος στην κάλτσα μου» (ομάδα Καραμπόλα)

Αίθουσα ΔΗΠΕΘΕΚ - διάρκεια 50΄ - ηλικία θεατών 3+

Ώρα: 6.00 μ.μ. «Ένας δράκος στην κάλτσα μου» (ομάδα Καραμπόλα)

Αίθουσα ΔΗΠΕΘΕΚ - διάρκεια 50΄ - ηλικία θεατών 3+

Ώρα 7.30 μ.μ. «Ο καραγκιόζης γραμματικός» Θέατρο Σκιών Κ. Δημητρακόπουλου

Αίθουσα ΔΗΠΕΘΕΚ - διάρκεια 35΄- ηλικία θεατών 3+
Στ.Μ.