Πέμπτη, 02 Αυγούστου 2018 16:02

Θρίλερ στη θάλασσα από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη

Θρίλερ στη θάλασσα από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη

Η ταινία που έχει ανεβάσει τους παλμούς όλων όσοι την έχουν παρακολουθήσει, “Τα σαγόνια του καρχαρία - Jaws”, θα προβληθεί από τη Filhouse//Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, την Παρασκευή 3 Αυγούστου. Μάλιστα η προβολή θα γίνει δίπλα στο κύμα της θάλασσας…

Ειδικότερα, “Τα σαγόνια του καρχαρία - Jaws” θα προβληθούν, με ελεύθερη είσοδο, στην παραλία μπροστά από το Elite City Resort, στις 9:30 το βράδυ.

Όπως σημειώνει η Filmhouse//Νέα Κινηματογραφική Λέσχη, “βρισκόμαστε στο Άμιτυ, μια μικρή παραθαλάσσια πόλη, που αποτελεί πόλο έλξης για εκατοντάδες τουρίστες κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Όταν ο καινούργιος σερίφης της πόλης Brody, ανακαλύψει  σε μία ερημική παραλία το θύμα ενός λευκού καρχαρία, προτείνει στον δήμαρχο να κλείσουν οι παραλίες του νησιού. Όμως τα γεγονότα που ακολουθούν, αποτελούν πλέον… κινηματογραφική ιστορία!

Τα Σαγόνια του Καρχαρία, δημιούργημα του Steven Spielberg, θεωρούνται απο πολλούς, μία απο τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών. Πρόκειται για ένα απο τα πρώτα καλοκαιρινά "μπλοκμπαστερ" του Χόλλυγουντ και όχι άδικα. Η σκηνοθεσία, οι ερμηνείες, τα ειδικά εφέ, καθώς και η μουσική υπόκρουση του μοναδικού John Williams, χαρίζουν στο κοινό δύο ώρες γεμάτες σασπένς, αγωνία και φόβο.

Η ταινία έχει κερδίσει 3 Βραβεία Όσκαρ (Μοντάζ, Μουσικής και Ήχου), ο ίδιος ο Spielberg ήταν υποψήφιoς για τo Οσκαρ Σκηνοθεσίας, ενώ η Βιβλιοθήκη του Κονγκρέσου την έχει κατατάξει στις καλύτερες ταινίες του αιώνα”.