Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2018 19:58

Χριστούγεννα χωρίς χριστουγεννιάτικο χωριό αλλά με εκδηλώσεις στο Μέγαρο…

Χριστούγεννα χωρίς χριστουγεννιάτικο χωριό αλλά με εκδηλώσεις στο Μέγαρο…

ΑΝΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ ΣΤΙΣ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 
Δεν θα λειτουργήσει φέτος χριστουγεννιάτικο χωριό στο Σιδηροδρομικό Σταθμό, γιατί ο ιδιώτης που το λειτούργησε τα προηγούμενα χρόνια δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον, ανακοίνωσε το πρωί, σε συνέντευξη Τύπου για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου, ο αντιδήμαρχος και αντιπρόεδρος της Φάρις, Θανάσης Ηλιόπουλος. Έτσι η χριστουγεννιάτικη κίνηση θα κρατηθεί στην κεντρική πλατεία, όπου θα εγκατασταθεί καρουζέλ για τα παιδιά, ενώ θα ανοίξει και το Μέγαρο Χορού για εκδηλώσεις…

Ο κ. Ηλιόπουλος ανακοίνωσε ότι το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην κεντρική  πλατεία θα γίνει στις 7 Δεκέμβρη, ημέρα Παρασκευή, με μουσικές και τραγούδια από τη Δημοτική Φιλαρμονική και με χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, ενώ θα ακολουθήσει συναυλία με το νεανικό συγκρότημα “Vegas”.

Ο αντιπρόεδρος της Φάρις σημείωσε ότι ο χριστουγεννιάτικος στολισμός στην πόλη έχει ήδη ξεκινήσει, με έμφαση στους εμπορικούς δρόμους και τις πλατείες, ενώ ανέφερε ότι σε συνεργασία με τους προέδρους των χωριών θα μπει στολισμός και στις κοινότητες.

Επίσης ανακοίνωσε ότι θα τοποθετηθούν στο Δημαρχείο, στο λιμάνι, στο Μέγαρο Χορού και σε άλλα σημεία πέντε φυσικά έλατα, ενώ, σε ό,τι αφορά την κεντρική πλατεία, είπε ότι και φέτος θα λειτουργήσουν τα σπιτάκια για το παζάρι των χειροτεχνών στο βόρειο μέρος και πιο κάτω τα σπιτάκια για τις εκδηλώσεις των συλλόγων και φορέων.

Σε ό,τι αφορά τις εκδηλώσεις των καλλιτεχνικών σχολών της Φάρις ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, Στάθης Γυφτάκης, σημείωσε ότι οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δημοτικού Ωδείου και της Δημοτικής Σχολής Χορού θα γίνουν στο Μέγαρο Χορού, στις 22 Δεκέμβρη.

Στις 23 Δεκέμβρη, συνέχισε, στο studio του Μεγάρου Χορού θα παρουσιαστεί μουσικό παραμύθι του Γιώργου Κουρουπού, με εισιτήριο 3 ευρώ.

Στις 27 Δεκέμβρη, ανακοίνωσε ακόμη ο Στάθης Γυφτάκης, θα δοθεί η πρώτη συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Καλαμάτας, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει τις πρόβες της, με εισιτήριο 5 ευρώ.

Ανακοινώθηκε ακόμη ότι τα Χριστούγεννα θα δοθεί συναυλία και από τη Δημοτική Φιλαρμονική, στην “Τέντα”, με εισιτήριο 2 ευρώ.

Στ.Μ.