Δευτέρα, 07 Ιανουαρίου 2019 13:29

Καλές ειδήσεις από τον Κεντρικό Λιμενάρχη Καλαμάτας

Καλές ειδήσεις από τον Κεντρικό Λιμενάρχη Καλαμάτας

ΠΙΤΑ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ 
Το 2018 ήταν μια χρονιά που οι επιχειρησιακές δυνατότητες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας αυξήθηκαν κατακόρυφα, με τον ερχομό σύγχρονου περιπολικού θαλάσσιου σκάφους, ενώ με την λήξη της χρονιάς μπήκε σε “πλεύση” η επισκευή του ιστορικού κτιρίου του Λιμεναρχείου. Αυτές είναι οι καλές ειδήσεις που ανακοίνωσε ο κεντρικός λιμενάρχης Καλαμάτας, Αντώνιος Δουμάνης, κατά την εκδήλωση κοπής της πίτας του Λιμεναρχείου, μετά τον αγιασμό των υδάτων στο λιμάνι, σε μια εκδήλωση με την παρουσία βουλευτών, του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα και άλλων εκπροσώπων φορέων…

Σε ό,τι αφορά το φλουρί της πίτας του Λιμεναρχείου, αυτό έτυχε στον αντιδήμαρχο Θανάση Ηλιόπουλο. Και μαζί με το φλουρί του δόθηκε δώρο μια υπέροχη υδατογραφία του Σωτήρη Τζαμουράνη. Σημειώνεται ότι πέρσι το φλουρί της πίτας του Λιμεναρχείου είχε πέσει στην κόρη του αντιδήμαρχου, Θανάση Ηλιόπουλου.

Ο κεντρικός λιμενάρχης κ. Δουμάνης σημείωσε ότι το περιπολικό σκάφος, “για το οποίο μιλήσαμε πέρσι στην αντίστοιχη τελετή, περιπολεί εδώ και δέκα μήνες στο Μεσσηνιακό Κόλπο, με την αρωγή της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώμτος, αυξάνοντας κατακόρυφα τις επιχειρησιακές δυνατότητες της Υπηρεσίας μας”.

Πρόσθεσε ο λιμενάρχης ότι “η δύναμη του προσωπικού ενισχύθηκε με τρόπο τέτοιο ώστε να μπορούμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της μεγαλύτερης πόλης της Περιφέρειάς μας και μιας περιοχής η οποία αναπτύσσεται ραγδαία”.

Σε ό,τι αφορά την επισκευή του κτιρίου ο κ. Δουμάνης σημείωσε: “Το τέλος του έτους έφερε ένα ακόμα καλύτερο νέο για το Λιμεναρχείο Καλαμάτας, που είναι η προκήρυξη του διαγωνισμού επισκευής του ιστορικού κτιρίου με ποσό που ανέρχεται στις 250.000 ευρώ, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και τον προϋπολογισμό του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου. Οι διαδικασίες που απαιτήθηκαν δεν θα ήταν δυνατό να τελεσφορήσουν εντός των στενών χρονικών περιθωρίων χωρίς τις υπερεντατικές προσπάθειες του προσωπικού του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας. Και γι’ αυτό θα ήθελα να εκφράσω τις βαθιές ευχαριστίες στο δήμαρχο κ. Παναγιώτη Νίκα και στον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Σαράντο Μαρινάκη”.

Στ.Μ.