Κυριακή, 03 Φεβρουαρίου 2019 18:53

“Καλή χρονιά, με περισσότερους τρίτεκνους”

Ξανθή Αλατσάκη, Χρήστος Κορομηλάς σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου του Συλλόγου Ξανθή Αλατσάκη, Χρήστος Κορομηλάς σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου του Συλλόγου

ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 
Με την ευχή ο νέος χρόνος να είναι πιο παραγωγικός, με περισσότερες τρίτεκνες οικογένειες, ώστε να ανασχεθεί η μείωση του ελληνικού πληθυσμού, που είναι η υψηλότερη στην ιστορία σε ποσοστό, πραγματοποιήθηκε σήμερα η εκδήλωσης κοπής της πίτας του 2019, του Συλλόγου Γονέων Τριών Τέκνων Μεσσηνίας…

Η εκδήλωση έγινε στο ξενοδοχείο της Καλαμάτας “Galaxy”, ο πρόεδρος του Συλλόγου, Χρήστος Κορομηλάς, έκανε σύντομο απολογισμό και μίλησε για τους στόχους για το 2019, την κεντρική ομιλία έκανε η γραμματέας του Συλλόγου, Ξανθή Αλατσάκη, ενώ ομιλία έκανε η διαιτολόγος-διατροφολόγος, Αφροδίτη Λουκάκου, με θέμα “Διατροφή και Υγεία για τη σύγχρονη οικογένεια”.

Η κ. Αλατσάκη στην ομιλία της σημείωσε μεταξύ άλλων: “Ο Σύλλογος γονέων Τριών Τέκνων Μεσσηνίας, επικεντρώνει τις δράσεις του στα ΔΥΟ, σημαντικότερα προβλήματα στην Ελλάδας της Κρίσης.

Την ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ & την ΑΝΕΡΓΙΑ. ΔΥΟ  προβλήματα που απειλούν ακόμα και την συνέχεια του Έθνους μας.  Οι γεννήσεις παιδιών βρίσκονται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα και ο πληθυσμός της Ελλάδος μειώνετε με επιταχυνόμενους ρυθμούς.

Από την άλλη η ανεργία μαστίζει νέους αλλά και μεγαλύτερους σε ηλικία, δημιουργώντας κλίμα απογοήτευσης και φυγής προς το ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.  

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο & το Κοινωνικό Φροντιστήριο είναι δύο δράσεις  του συλλόγου γονέων 3τέκνων, που γίνονται πλέον Θεσμός, για την κοινωνία της Μεσσηνίας.

Φορείς, επιχειρήσεις, απλοί πολίτες, εθελοντές, καθηγητές, προσφέρουν καθημερινά, τρόφιμα, χρήματα, τον πολύτιμο χρόνο τους, σε ανθρώπους αγωνιστές, που πέρα και πάνω από την δική τους καλοπέραση, βάζουν το καλό του Έθνους.

Ο Σύλλογος μας παράλληλα είναι παρόν σε όλες τις κοινωνικές, θρησκευτικές  και πολιτιστικές δράσεις της Μεσσηνίας. Πραγματοποιούμε επισκέψεις αλληλεγγύης στο γεροκομείο, …  οι παππούδες & οι γιαγιάδες κάθε χρόνο περιμένουν την λαμπάδα μας. Συμμετέχουμε στο καρναβάλι της Καλαμάτας, Πηγαίνουμε εκδρομές με τα μέλη μας, σε Ελλάδα & Εξωτερικό, Διοργανώνουμε  επιστημονικές ομιλίες, σαν και αυτή που θα παρακολουθήσετε σήμερα.

Το 2019 σκεφτήκαμε να ΔΩΣΟΥΜΕ ιδιαίτερη έμφαση  στην Ανεργία.

Έτσι, Με την βοήθεια των ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ μας,  θα εισάγουμε έναν νέο θεσμό:

το «ΚΕΝΤΡΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ»

Το «ΚΕΝΤΡΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ» θα στεγαστεί στα γραφεία μας Δαμοφώντος 5. Θα παρέχει εξυπηρέτηση και ενημέρωση σε ΑΝΕΡΓΟΥΣ, μέλη του Συλλόγου μας.

Στόχος, να  συνεργαστούμε με εξειδικευμένους επιστήμονες, που ασχολούνται με:

  •         την κατάρτιση βιογραφικών,
  •         την προετοιμασία των συνεντεύξεων
  •         την προώθηση των Βιογραφικών σε επιχειρήσεις & κέντρα στα οποία έχουν πιθανότητες να βρουν τα μέλη μας, εργασία.

Επιπλέον  το «ΚΕΝΤΡΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ», θα ενημερώνει τα μέλη μας  για:

  •         τα επιδόματα που δικαιούνται,
  •         ενώ παράλληλα, θα τους βοηθάει, να καταρτίσουν εγκαίρως τις αιτήσεις και να μαζεύουν τα δικαιολογητικά.

Ευχόμαστε οι πολίτες της Μεσσηνίας να αγκαλιάσουν το «ΚΕΝΤΡΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ», με τον ίδιο ζήλο, όπως, και τις υπόλοιπες  δράσεις μας.

Με την ευκαιρία της παρουσίας και πολιτικών στην εκδήλωση μας, θα θέλαμε να σας επιστήσουμε την προσοχή. Θα πρέπει να έχουμε ανοικτές τις κεραίες μας. Η ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΞΕ, Η οικογένεια βάλλεται από παντού.

Πρόσφατα διαβάζουμε ότι υπάρχει εισήγηση από την Ελληνική Κυβέρνηση, για τροποποίηση του Άρθρου 21 του συντάγματος, που αναφέρεται στον ιερό θεσμό της Οικογενείας.

Συγκεκριμένα, το Άρθρο 21 αναφέρει, ότι : η οικογένεια αποτελεί «θεμέλιο της Συντήρησης και της Προαγωγής του έθνους».

Διαχρονικός, αλλά και σήμερα, ακόμα περισσότερο,  ο ευλογημένος αυτός θεσμός, αποτελεί βασικό κύτταρο του Γένους, χρειάζεται  δε ρητή!!! Συνταγματική προστασία και όχι ΥΠΟΒΆΘΜΙΣΗ.

Η ενίσχυση αύτη καθίσταται, ιδίως στις ημέρας, αναγκαία,… λόγω της υπογεννητικότητας, του δημογραφικού προβλήματος και των ποικίλων αναγκών των πολυτέκνων οικογενειών.

Από την άλλη η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκής Ένωσης Οικογένειας, COFACE, καλείτε το Family να το αλλάξει σε Families, …

Δηλαδή,… το ένωση Οικογένειας να γίνει Ένωση Οικογενειών, προκειμένου, να συμπεριλάβει και τις άλλες μορφές οικογένειας, οι οποίες νομιμοποιήθηκαν πρόσφατα και στην χώρα μας. …..

Το πρότυπο της οικογένειας, με την μορφή που το ζήσαμε από τους προγόνους μας,  πρέπει να διατηρηθεί ως θεμέλιο της συντήρησης και της προαγωγής του έθνους, όπως ακριβώς το  προβλέπει το άρθρο 21 του Συντάγματος.

Ο Σύλλογος μας θα αγωνιστεί με την βοήθεια των μελών του, αλλά και των φίλων μας και το 2019 για τον θεσμό της οικογένειας και ιδιαίτερα για την τρίτεκνη οικογένεια

Δεν θα βασιστούμε μόνο στην βοήθεια αλλά και στις αιτιάσεις προς την πολιτεία αλλά το όπλο μας θα είναι ο Εθελοντισμός και η Κοινωνική Αλληλεγγύη, θεσμοί που γεννήθηκαν στην χώρα μας και μας κράτησαν, σε όλες μας τις δύσκολες στιγμές .

Ευχόμαστε να έχουμε όλοι το 2019  Καλή & Δημιουργική χρονιά:

  •         με περισσότερους τρίτεκνους, κάτι που θα σημάνει περισσότερη αισιοδοξία, περισσότερα χαμόγελα, περισσότερη Χαρά”.