Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2019 18:09

Κανονικά απόψε το γλέντι του Καλαματιανού Καρναβαλιού ό,τι καιρό και αν έχει

Θανάσης Ηλιόπουλος, Ακριβή Καλογεροπούλου, Χρυσή Λιάππα, Τασούλα Φοίφα Θανάσης Ηλιόπουλος, Ακριβή Καλογεροπούλου, Χρυσή Λιάππα, Τασούλα Φοίφα

ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ 
Ό,τι καιρό και αν κάνει οι καρναβαλιστές δεν πρόκειται να πτοηθούν και η λαϊκή συναυλία με τον Δημήτρη Καραδήμο θα γίνει κανονικά, όχι όμως στην Κεντρική Πλατεία αλλα στην Αγορά, στο στεγασμένο χώρο της αγοράς των βιολογικών προϊόντων. Οι εκπρόσωποι της Καρναβαλικής Επιτροπής, Χρυσή Λιάππα (πρόεδρος), Θανάσης Ηλιόπουλος, Ακριβή Καλογεροπούλου και Τασούλα Φοίφα, σε συνέντευξη Τύπου απεύθυναν κάλεσμα στον κόσμο να προσέλθει και να ξεφαντώσει, αυτή τη φορά με ελληνικό λαϊκό τραγούδι…

Επίσης η κ. Λιάππα σημείωσε επίσης ότι στο πλαίσιο του 7ου Καλαματιανού Καρναβαλιού αύριο Κυριακή 24 Φλεβάρη, στις έξι το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο, θα γίνει η εκδήλωση “Παραμυθιαζόμαστε ΙΙΙ”.

Ακόμη η πρόεδρος της Καρναβαλικής Επιτροπής είπε ότι μέχρι τώρα έχουν δηλώσει συμμετοχή 25 γκρουπ, εκ των οποίων τα δύο από την Αθήνα και συγκεκριμένα το ένα από το Μαρκόπουλο και το δεύτερο από τα Εκπαιδευτήρια Αναγέννηση.

Σε ό,τι αφορά την έναρξη του Καλαματιανού Καρναβαλιού, το περασμένο Σάββατο, η Χρυσή Λιάππα και ο Θανάσης Ηλιόπουλος τόνισαν ότι ήταν επιτυχημένη, παρά το έντονο κρύο το οποίο σημείωσαν ότι λειτούργησε ανασταλτικά για ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή κόσμου.

Ακόμη ο Θανάσης Ηλιόπουλος, που είναι και αντιπρόεδρος της Φάρις, ανακοίνωσε ότι εκτός από το Καλαματιανό Καρναβάλι ξεκινούν και οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου τόσο στην πόλη όσο και στις τοπικές κοινότητες. Εκδηλώσεις που σημείωσε ότι έχουν την αναφορά τους στην παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου. Αύριο Κυριακή, είπε ο κ. Ηλιόπουλος, στις τέσσερις το απόγευμαθα πραγματοποιηθεί αποκριάτικη εκδήλωση στα Περιβολάκια με δρόμενο και παραδοσιακά εδέσματα, ενώ την Τσικνοπέμπτη στο πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων έχουν ενταχθεί το λιώσιμο του χοιρινού στο Πήδημα και διάφορες εκδηλώσεις στην πόλη της Καλαμάτας, που θα ξεκινήσουν το πρωί στην Αγορά και θα κορυφωθούν αργά το μεσημέρι στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας, με μουσική από την κομπανία του Μορφωτικού Συλλόγου.

Σημειώνεται ότι κατά τη συνέντευξη Τύπου η Ακριβή Καλογεροπούλου παρουσίασε τους χορηγούς του 7ου Καλαματιανού Καρναβαλιού.

Στ.Μ.