Σάββατο, 23 Μαρτίου 2019 19:12

Η Καλαμάτα απελευθερώθηκε με ομοβροντία τυφεκισμών αλλά και με όρθιους τους “Τατουλικούς”...

Η Καλαμάτα απελευθερώθηκε με ομοβροντία τυφεκισμών αλλά και με όρθιους τους “Τατουλικούς”...

ΑΔΙΑΧΩΡΗΤΟ ΠΑΝΤΟΥ 
Το αδιαχώρητο, σε όλα τα επίπεδα, σημειώθηκε κατά την αναπαράσταση της απελευθέρωσης της Καλαμάτας, υπό την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου. Αδιαχώρητο από τα μέλη των απελευθερωτικών μπουλουκιών, αδιαχώρητο στα πεζοδρόμια και τους δρόμους από τους θεατές, αδιαχώρητο όμως και στην εξέδρα των επισήμων, την οποία εγκατέλειψε ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, θεωρώντας ότι ο αντίπαλός του υποψήφιος περιφερειάρχης, δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, τον “παραπέταξε” επίτηδες στην άκρη. Ο Πέτρος Τατούλης λοιπόν δεν κάθισε στην άκρη της εξέδρας αλλά παρακολούθησε με τους συνεργάτες του όρθιος μπροστά στην άκρη της εξέδρας την αναπαράσταση. Η κατάσταση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή, Πέτρου Κωνσταντινέα, που σε δηλώσεις του μίλησε για “κάποιους” που έχουν προσωπικές διαφορές τις οποίες όμως πρέπει “να τις λύσουν αλλού και όχι στις εθνικές μας εορτές”...

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, σε δήλωσή του απεύθυνε μήνυμα στην Τουρκία “ότι έχουμε και τη βούληση και τα μέσα να διασφαλίσουμε την εθνική μας κυριαρχία και ότι δεν πρόκειται να αποδεχτούμε οιαδήποτε πρόκληση η οποία προσβάλλει την Ελλάδα και τους Έλληνες”. Επίσης τόνισε ότι η Επανάσταση των Ελλήνων για την Ελευθερία τους στέλνει επίκαιρα μηνύματα και σήμερα, όπως μηνύματα “απέναντι στα μορφώματα του λαϊκισμού και του ρατσισμού, τα οποία επιβουλεύονται, ευθέως και απροκαλύπτως, αυτό τούτο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, άρα την ευρωπαϊκή δημοκρατία και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό”.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εργασίας Αναστάσιος Πετρόπουλος, ενώ παραβρέθηκαν ακόμη, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών και υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Γιώργος Δέδες, οι επίσης υποψήφιοι περιφερειάρχες Γιάννης Μπουντρούκας και Δημήτρης Σαραβάκος, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης.

Σε δήλωσή του ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης τόνισε επίσης ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνεργάζεται με τους πολιτειακούς θεσμούς της χώρας για τη γιορτή των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 21, μια γιορτή που, όπως τόνισε, θα έχει σκοπό να μεταλαμπαδεύσει στις νέες γενιές τις αρετές του πατριωτισμού, της υπερηφάνειας και της λεβεντιάς.

Στ.Μ.


Ο δημοτικός σύμβουλος Ηλίας Γυφτέας και η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου χόρεψαν με τα μπουλούκια


Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Περικλής Ξηρογιάννης, ο οποίος εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας