Τετάρτη, 10 Απριλίου 2019 12:39

Θρησκευτική μουσική από Καμεράτα και "Μελίφωνο" στο Μέγαρο Χορού

Συναυλία αφιερωμένη στην Μουσική της Εβδομάδας των Παθών από την «Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής» σε σύμπραξη με την Γυναικεία Χορωδία «Μελίφωνο» διοργανώνουν το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και η ΦΑΡΙΣ, την Κυριακή 14 Απριλίου, στις 20:30, στην Κεντρική σκηνή του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει το έργο "Μαγδαληνή" op. 89, για Γυναικεία Χορωδία και έγχορδα του Στάθη Γυφτάκη πάνω σε ποίηση του Νίκου Καζαντζάκη, το εμβληματικό "Stabat Mater" του G.B.Pergolesi και το  "Stabat Mater" του A.Vivaldi. Σολίστ είναι η σοπράνο Κατερίνα Παλαιολόγου και η μέτζο σοπράνο Αναστασία Κότσαλη. Την Ορχήστρα και την Χορωδία διευθύνει η Αθανασία Κυριακίδου. Οι Μουσικοί της Καμεράτα - Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής θα παίξουν σε όργανα εποχής. Η εκδήλωση υποστηρίζεται από  τον σύλλογο ΤΕΡΨΙΣ και τη σημαντική χορηγία του Ιδρύματος Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια.
Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής
Οι Μουσικοί της Καμεράτας–Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής αποτελούν σήμερα έναν από τους πιο δραστήριους φορείς του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού. Η πολυσχιδής και πλούσια δραστηριότητά τους καθώς και η φήμη τους εντός και εκτός Ελλάδας τούς τοποθετούν όχι μόνο ανάμεσα στους σημαντικότερους πυλώνες της καλλιτεχνικής ζωής της χώρας μας, αλλά τους κάνουν να ξεχωρίζουν ως ίσως οι πλέον διακεκριμένοι πρεσβευτές της μουσικής παραγωγής μας στο εξωτερικό. Η Ορχήστρα, γνωστή εκτός Ελλάδας με τη διεθνή ονομασία Armonia Atenea–που υποδηλώνει και την αθηναϊκή της προέλευση– έχει αναπτύξει αξιοθαύμαστη δραστηριότητα, στην οποία ο διεθνής Τύπος αναφέρεται συχνά ως «το ελληνικό θαύμα» (Neue Zürcher Zeitung) ή ως «το αντίδοτο εναντίον της κρίσης» (Die Welt, Daily Telegraph). Η Αrmonia Atenea θεωρείται σήμερα διεθνώς ως ένα από τα κορυφαία σύνολα με ειδίκευση στις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας με όργανα εποχής.
Η Ορχήστρα αποτελείται από τους:
Βιολιά I
Εξάρχων: Sergiu Nastasa
Αγγελική Φαναριώτη
Γιάννης Αγρανιώτης
Βιολιά II
Otilia Alitei
Νάσος Μαρτζούκος
Louise Stalh
Βιόλα
Laurentiu Matasaru
Βιολοντσέλο
Christopher Humphreys
Κοντραμπάσο
Δημήτρης Τίγκας
Τσέμπαλο
Αλέξης Μαστιχιάδης
Θεόρβη
Θοδωρής Κίτσος
Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινά σήμερα (10 Απριλίου) το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.
Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ & 5 ευρώ μειωμένο (μαθητικό, φοιτητικό, ανέργων).