Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019 13:03

Το νέο μυθιστόρημα της Χρ. Σπυροπούλου παρουσιάζεται στο Βιβλιόπολις

Το νέο μυθιστόρημα της της Χρύσας Σπυροπούλου, «Ταραγμένα Νερά», παρουσιάζουν το βιβλιοπωλείο Βιβλιόπολις, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Μεσσηνίας και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, την Παρασκευή (19/04) στις 7:30 το απόγευμα στον χώρο του βιβλιοπωλείου (Νικηταρά 3Α, Καλαμάτα). Παρούσα θα είναι και η συγγραφέας του βιβλίου, ο οποία μετά την παρουσίαση έχει συζήτηση με το κοινο...

Για το βιβλίο θα μιλήσει η Χαρά Νικολακοπούλου,φιλόλογος, συγγραφέας, μέλος του ΣΦΜ, ενώ αποσπάσματα θα διαβάσει η Παναγιώτα Γράψα, φιλόλογος, μέλος του ΣΦΜ.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Η Σάρα, συγγραφέας και σεναριογράφος, κάνει διακοπές μαζί με τον φίλο της στο ξενοδοχείο «Το μαργαριτάρι της λίμνης», στην όχθη της λίμνης Δοϊράνης. Ώσπου χάνονται τα ίχνη της όταν πηγαίνει να κολυμπήσει στα ανοιχτά.
Ο αστυνόμος Ηλιού και η βοηθός του, η υπαστυνόμος Γεωργίου, που βρίσκονται εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη για λόγους υπηρεσιακούς, αναλαμβάνουν την υπόθεση. Ηθελημένη εξαφάνιση; Ατύχημα; Ή εγκληματική ενέργεια; Οι δύο θάνατοι που ακολουθούν περιπλέκουν ακόμα περισσότερο τα πράγματα και οι υποψίες στρέφονται σε συγκεκριμένα πρόσωπα του συγγενικού περιβάλλοντος της Σάρας. Όμως τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται, και τα σκοτεινά κίνητρα των πρωταγωνιστών έχουν βαθιές ρίζες…
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Η Χρύσα Σπυροπούλου γεννήθηκε στις Σέρρες το 1957. Σπούδασε Κλασική και Αγγλική Φιλολογία και εργάστηκε στη Μέση Εκπαίδευση. Ασχολείται με την κριτική βιβλίου και συνεργάζεται με εφημερίδες και λογοτεχνικά περιοδικά, ενώ κάνει επίσης και μεταφράσεις. Συντονίζει τη Λέσχη Κλασικής Λογοτεχνίας στον Πολυχώρο Μεταίχμιο. Έχει εκδώσει αστυνομικά μυθιστορήματα τόσο για ενήλικες όσο και για εφήβους.