Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019 13:35

ΚΕΘΕΑ: Φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου με την Ένωση Αστυνομικών

ΚΕΘΕΑ: Φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου με την Ένωση Αστυνομικών

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26η Ιουνίου) το μεγαλύτερο ελληνικό δίκτυο απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης, ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ-ΟΞΥΓΟΝΟ, στέλνει μήνυμα υποστήριξης και αποδοχής των ανθρώπων που βρίσκονται αντιμέτωποι με την εξάρτηση. Καλεί τους πολίτες να ενημερωθούν και να αναγνωρίσουν τον ρόλο που μπορεί να παίξει ο καθένας στην αντιμετώπιση του προβλήματος...

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την ευαισθητοποίηση των πολιτών, το Σάββατο 29 Ιουνίου, διοργανώνεται φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ των ομάδων της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας - Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας και του ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ. Επίσης, την Κυριακή 30 Ιουνίου και ώρα 19:30, το ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ συμμετέχει τον Αγώνα Δρόμου και περπατήματος 5 klm, "Στάσου Πλάι μου" στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας, που διοργανώνεται από το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας και του Δήμου Καλαμάτας.

Από τον ΣΔΥΜ ανακοινώνεται ότι οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται:
1.Ηλεκτρονικά μέχρι την Πέμπτη 27/6 (24:00).
2.Την ημέρα του Αγώνα στη Γραμματεία (μέχρι τις 19:00).

Κόστος συμμετοχής 3 ευρώ. Τα έσοδα θα διατεθούν εξ ολοκλήρου στο ΚΕΘΕΑ Κύτταρο Καλαμάτας.
Έπαθλα: Κύπελλο στους τρεις πρώτους (κατηγορίες ανδρών γυναικών). Μετάλλιο σε όσους τερματίσουν.

Η διαδρομή είναι 5.000 μέτρα (δύο στροφές των 2,5 χλμ.) με εκκίνηση και τερματισμό την Πλατεία 23ης Μαρτίου. Ο αγώνας περιλαμβάνει τις οδoύς: Πλ. 23ης Μαρτίου – Υπαπαντής – Πατριάρχου Μελετίου – Φαρών – Αλαγονίας – Σπάρτης – Σπάρτης (αριστερά) – Νέδοντος – Βασ. Γεωργίου (Νικηταρά) – Αριστομένους – Σταδίου – Πλ. 23ης Μαρτίου.

Όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς, θα πρέπει να φορούν το chip χρονομέτρησης που θα παραλάβουν μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους από τη γραμματεία του αγώνα.

Το ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ - ΟΞΥΓΟΝΟ λειτουργεί στην Καλαμάτα από το Μάιο του 2009, οι υπηρεσίες του παρέχονται δωρεάν, χωρίς τη χρήση υποκατάστατων ουσιών και η συμμετοχή των ενδιαφερομένων σε όλες τις δράσεις του είναι εθελοντική. Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η απεξάρτηση, η επαγγελματική κατάρτιση και η κοινωνική ένταξη των εξαρτημένων ατόμων, η συμβουλευτική και η θεραπευτική στήριξη των οικογενειών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα χρήσης ουσιών καθώς και η ανάπτυξη δραστηριοτήτων πρόληψης.