Τρίτη, 02 Ιουλίου 2019 13:25

Συναυλία με του Κουαρτέτο του Σ. Σινόπουλου

Συναυλία με του Κουαρτέτο του Σ. Σινόπουλου

Συναυλία με το κουαρτέτο του Σωκράτη Σινόπουλου πραγματοποιείται αύριο (03/07) στις 21:15, στο κτήριο της Συλλογής Ελληνικών Ενδυμασιών "Βικτωρία Γ. Καρέλια", σε συνδιοργάνωση με το Λύκειον των Ελληνίδων Καλαμάτας...

Θα ακουστούν νέες συνθέσεις για λύρα και piano trio, εμπνευσμένες από τις ελληνικές μουσικές παραδόσεις.Ο Γιάννης Κυριμκυρίδης (πιάνο), ο Δημήτρης Τσεκούρας (μπάσο), ο Δημήτρης Εμμανουήλ (τύμπανα) και ο Σωκράτης Σινόπουλος (λύρα) θα παίξουν επιλογές από τη δισκογραφία του κουαρτέτου με τον ξεχωριστό τρόπο που έχουν μέσω του αυτοσχεδιασμού και της διαρκούς αλληλεπίδρασης μεταξύ τους στη σκηνή να κάνουν κάθε συναυλία τους μία μοναδική μουσική εμπειρία.

Λίγα λόγια για το κουαρτέτο
Το κουαρτέτο του Σωκράτη Σινόπουλου χαρακτηρίζεται από την ιδιαιτερότητα του ήχου του που συνδυάζει τον αρχέγονο ήχο τη λύρας με το πιάνο τρίο έχοντας επιρροές από τις ελληνικές και συγγενείς μουσικές παραδόσεις, τη βυζαντινή και την κλασική μουσική, με ποικιλομορφία αυτοσχεδιασμών που αντλούν έμπνευση τόσο από τον κόσμο της τζαζ, όσο και από αυτόν της σύγχρονης μουσικής.

Το κουαρτέτο ξεκίνησε το 2011 δουλεύοντας αρχικά με διασκευές κομματιών από τις μουσικές παραδόσεις του ελληνικού χώρου και σύντομα επικέντρωσε την εργασία του πάνω σε πρωτότυπες συνθέσεις του Σωκράτη Σινόπουλου. Το υλικό αυτό εκδόθηκε το 2015 με παραγωγό τον Manfred Eicher από την ECM records με τον τίτλο Eight Winds (ECM 2407) και απέσπασε εξαιρετικές κριτικές διεθνώς. Ακολούθησε το δεύτερο άλμπουμ με τον τίτλο Metamodal (ECM 2631) το οποίο εκδόθηκε τον Μάρτιο του 2019.

Τιμή εισιτηρίου: 20 ευρώ
Προπώληση: Συλλογή Ελληνικών Ενδυμασιών "Βικτωρία Γ. Καρέλια» (Σταδίου 64)