Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2019 14:17

Προβολή ντοκιμαντέρ σε συνεργασία με τον Φιλοζωικό

Προβολή ντοκιμαντέρ σε συνεργασία με τον Φιλοζωικό

Ανοιχτή προβολή και ενημερωτική εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων πραγματοποιείται αυτήν την Παρασκευή, στις 20:00, στο Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ σε συνεργασία με τον Φιλοζωικό Ομιλο Καλαμάτας…

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Greek Αnimal Rescue» του Μενέλαου Καραμαγγιώλη. Πρόκειται για μια κινηματογραφική αλληγορία, βασισμένη σε αληθινές ιστορίες αδέσποτων ζώων που αποτυπώνουν όσα συμβαίνουν σήμερα στην Ελλάδα της κρίσης. Οι πρωταγωνιστές του: τα αδέσποτα στη βιομηχανική έρημο του Ασπροπύργου, μια ομάδα νέων εθελοντών που περιπολούν την περιοχή περιθάλποντας τα άρρωστα ζώα κι ένας φιλοζωικός σύλλογος στο Λονδίνο, αναζητούν ελπίδα και μια νέα αρχή σε μια στιγμή που όλα μοιάζουν χαμένα.

Η 4η Οκτωβρίου εορτάζεται κάθε χρόνο ως Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων και είναι διεθνής ημέρα δράσης για τα δικαιώματα και την καλή διαβίωσή τους. Είναι η ημέρα γιορτής του Φραγκίσκου της Ασίζης, προστάτη αγίου των ζώων.

Εκ μέρους του Φιλοζωικού Ομίλου, η πρόεδρος Κατερίνα Πεζώνη και η Ρενάτα Γκούζου, μέλος του ΔΣ του ομίλου και υπεύθυνη του εκπαιδευτικού προγράμματος  θα μιλήσουν για το πρόβλημα των αδέσποτων και θα ενημερώσουν τον κόσμο για τις δράσεις του Ομίλου. Επίσης, η κτηνίατρος Χριστίνα Καντζιλιέρη θα απαντήσει σε τυχόν ερωτήσεις  σχετικά με την ορθή φροντίδα ενός ζώου.

Να σημειωθεί ότι μία ώρα πριν από την εκδήλωση και καθ’ όλη τη διάρκειά της, στον χώρο θα φιλοξενούνται κουταβάκια που αναζητούν το παντοτινό τους σπίτι, εμβολιασμένα και έτοιμα για υιοθεσία.

Περισσότερα για την εκδήλωση: https://www.facebook.com/events/948852555468864/