Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2019 11:59

Ανταλλαγή ρούχων και βιβλίων στον Πεζόδρομο της Αριστομένους

FRIDAYS FOR FUTURE KALAMATA
«Μαγαζί» ανταλλαγής ρούχων και βιβλίων (Swap Shop) θα «στήσει» αύριο και το Σάββατο (11-12 Οκτωβρίου), στον πεζόδρομο της Αριστομένους, από τις 18:00 έως τις 21:00, το νεοσύστατο περιβαλλοντικό κίνημα  «Fridays For Future Kalamata»…

Στο πλαίσιο αυτό, καλεί όλους να φέρουν ρούχα, βιβλία και αντικείμενα που δεν χρησιμοποιούν πια, προκειμένου να φανούν χρήσιμα σε κάποιον άλλον. «Πετάμε λιγότερο. Επαναχρησιμοποιούμε περισσότερο. Γιατί αν κάτι δεν είναι χρήσιμο για εσάς, μπορεί να είναι πολύτιμο για κάποιον άλλον», όπως τονίζει η Ομάδα Fridays For Future Kalamata.

Το Fridays For Future Kalamata (Παρασκευές για το Μέλλον) αποτελεί παράρτημα του παγκοσμίου μαθητικού και φοιτητικού οικολογικού κινήματος Fridays for Future.

Τί είναι το Swap Shop
To Swap Shop είναι ένα 'μαγαζί' ανταλλαγής στο οποίο παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ ρούχα, βιβλία και άλλα αντικείμενα σε καλή κατάσταση, με σκοπό να τα βρει και να τα πάρει όποιος τα χρειάζεται, δίνοντάς τους μια νέα ζωή. Στόχος της δράσης αυτής είναι να προωθήσει την κυκλική οικονομία και την λογικής της επαναχρησιμοποίησης.

Πώς μπορεί κάποιος να βοηθήσει
Φέρνοντας αντικείμενα, ρούχα και βιβλία που μπορούν να αξιοποιηθούν και/ή παίρνοντας κάτι άλλο που χρειάζεται.