Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019 13:44

Γιορτή ανακύκλωσης στην Αυλή της Γιωργίτσας

ΚΑΡΔΑΜΥΛΗ
Μια ολοήμερη γιορτή, αφιερωμένη στην επαναχρησιμοποίηση, την ανακύκλωση και την κομποστοποίηση στήθηκε χθες (20/10) στην Αυλή της Γιωργίτσας, στην Καρδαμύλη, με σύνθημα: «Το σκουπίδι σου, ο θησαυρός μου» και «Τίποτα δεν πάει χαμένο»...

Από τις 12.00 το μεσημέρι, ξεκίνησε το παζάρι ανταλλαγής ρούχων, βιβλίων και μικροαντικειμένων. «Η συμμετοχή των φίλων ήταν μεγάλη. Τα τραπέζια γέμισαν με πράγματα, που σε μικρό χρόνο βρήκαν την θέση τους σε καινούργιες γκαρνταρόμπες, σε καινούργια σπίτια», σημειώνει η ιδιοκτήτρια της Αυλής, Βούλα Σπυρέα.

Το απόγευμα, τα Μουσικά Σύνολα Δυτικής Μάνης, με μαέστρο τον Τάσο Δράμπαλη και τα παιδιά του Συλλόγου «Καθαρή Μάνη» παρουσίασαν ένα μουσικοθεατρικό δρώμενο, με θέμα την ανακύκλωση των υλικών, τη σωστή διαλογή των σκουπιδιών από το σπίτι και την κομποστοποίηση.

«Πρέπει να γίνει σε όλους μας συνείδηση και καθημερινή συνήθεια, πως η προστασία του τόπου μας είναι κυρίως στα χέρια μας», τονίζει η κα Σπυρέα, εκφράζοντας ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι προσέφεραν την βοήθειά τους για να πραγματοποιηθεί η χθεσινή γιορτή.