Τρίτη, 05 Νοεμβρίου 2019 12:16

Kalamata Dance Cup-2ος Διεθνής Διαγωνισμός Αθλητικού Χορού

Με περισσότερες από 600 συμμετοχές χορευτών-αθλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα διεξαχθεί, στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Γηπέδου ‘Τέντα’, το Σάββατο 30 Νοεμβρίου, ο 2ος Διεθνής Διαγωνισμός Αθλητικού Χορού “2nd Kalamata Dance Cup – Beyond The Limits”...

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο εκδηλώσεων “Dance Challenge”, με την υποστήριξη της PolisArt Κοιν.Σ.επ., υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Ε.Ο.Τ και την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.

Οι συμμετέχοντες συνοδοί και συνεργάτες προέρχονται από 8 χώρες: Κύπρο, Ιταλία, Βουλγαρία, Ουκρανία, Μολδαβία, Ρουμανία, Ρωσία.  Από την Ελλάδα θα μετάσχουν πάρα πολλές χορευτικές κοινότητες - Σχολές & Σύλλογοι χορού, από τους Νομούς Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αρκαδίας, Αργολίδας, Κορινθίας, Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας, Νησιά Ιονίου, Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας και Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για έναν «ανοιχτό Διεθνή Διαγωνισμό χορού, σε όλα τα είδη χορού για όλες τις ηλικίες, που καθιερώνεται πλέον ως ένα από τα πιο επιτυχημένα πολιτιστικά – αθλητικά γεγονότα της Πελοποννήσου, διεθνούς κύρους και σημασίας», όπως τονίζουν οι διοργανωτές.

Το πρόγραμμα των διήμερων εκδηλώσεων περιλαμβάνει:

Το Σαββάτο 30 Νοεμβρίου:
-Διαγωνισμό σε όλα τα είδη χορού στην ‘Τέντα’, από τις 08:00 το πρωί μέχρι το βράδυ.
-Τελετή Gala στην ‘Τέντα’ στις 20:00, που απευθύνεται σε όλους τους δημότες και επισκέπτες, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Δυτικής Μάνης. Την Τελετή θα ανοίξει η προσκεκλημένη χορευτική ομάδα 20 ατόμων από την Εταιρία Προστασίας Σπαστικών ‘Πόρτα Ανοιχτή’ από την Αθήνα.
Την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου:
Σεμινάρια-διαλέξεις σε όλα τα είδη χορού στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

Πληροφορίες για τα σεμινάρια και τις συμμετοχές στην επίσημη ιστοσελίδα του Διαγωνισμού www.kalamatadancecup.com και στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Πλατφόρμα συμμετοχών: https://vihren.online/entries/kdc2019

Η είσοδος ανέρχεται στα 12 ευρώ /ολοήμερο, ενώ στους μαθητές δημοτικού και στα Α.Μ.Ε.Α η είσοδος είναι δωρεάν. Μέρος των εσόδων από το κουπόνι ενίσχυσης του Συλλόγου, θα διατεθεί για τις ανάγκες της Εταιρίας Προστασίας Σπαστικών «Πόρτα Ανοιχτή».