Σάββατο, 06 Οκτωβρίου 2012 02:51

Αφιέρωμα στον «ποιητή του ονείρου», Τίτο Αινεία

Αφιέρωμα στον «ποιητή του ονείρου», Τίτο Αινεία

ΦΙΛΙΑΤΡΑ
Με την εκδήλωση για τον Τίτο Αινεία και με ομιλητή τον δήμαρχο Τριφυλίας, Κώστα Κόλλια, συνεχίζεται απόψε, στα φιλιατρά το αφιέρωμα στους Τριφύλιους λογοτέχνες, από το Δήμο, την κοινωφελή επιχείρηση του Δήμου και την Ένωση Μεσσήνιων Συγγραφέων.

Η εκδήλωση θα γίνει στο Βορρέειο Πνευματικό Κέντρο, στις 7.30. Το Τίτος Αινείας είναι λογοτεχνικό ψευδώνυμο του Σταύρου Κοκκινέα, από την Σαϊδώνα της Μάνης, μαθητή στο Γυμνάσιο Φιλιατρών. Σπούδασε Νομικά στην Αθήνα, ενώ παράλληλα ασκούσε τη δημοσιογραφία. Σαν σύμβουλος Ραδιοφωνικών Ιδρυμάτων και συνδικαλιστής ανέπτυξε έντονη δραστηριότητα και δίδαξε ως καθηγητής σε δραματικές σχολές. Ασχολήθηκε με τη Λογοτεχνία και τη Λαογραφία. Στην ιδιότητα του λαογράφου συνάπτεται κυρίως η σπουδαία ιδιότητά του σαν του μεγαλύτερου «παραμυθά» της Ελλάδας, αφού δημοσίευσε πάνω από χίλια παραμύθια.
Η ομιλία του δημάρχου Κώστα Κόλλια (Ερανιώτης) έχει τίτλο «Τίτος Αινείας: Ο ποιητής του ονείρου».
Όπως σημειώνει η πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης, Παρασκευή Παντελάκη, «στόχος αυτών των εκδηλώσεων είναι η προβολή της πλούσιας πνευματικής κληρονομιάς της Τριφυλίας και η ανάγκη να γίνει γνωστή στις νεότερες γενιές, ώστε να παραμείνει ζωντανή και οι δημιουργοί της να μη λησμονηθούν.
Το τελευταίο αφιέρωμα θα αφορά τον πεζογράφο Θέμη Τριφύλιο και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου στους Γαργαλιάνους στις 8.00 μ.μ. στη Μπρίσκειο Βιβλιοθήκη με ομιλητή το φιλόλογο-συγγραφέα Άγγελο Λάππα.
Και στις δύο εκδηλώσεις ποιήματα και διηγήματα θα διαβάσουν ηθοποιοί του Τριφυλιακού Ερασιτεχνικού Θεάτρου.