Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου 2019 20:01

Τριήμερο φωταγωγήσεων και έναρξης των εορταστικών εκδηλώσεων για τα Χριστούγεννα στην Καλαμάτα

Κώστας Νικολέας, Παναγιώτης Λαμπρινίδης, Θανάσης Βασιλόπουλος, Παντελής Δρούγας Κώστας Νικολέας, Παναγιώτης Λαμπρινίδης, Θανάσης Βασιλόπουλος, Παντελής Δρούγας

ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΕ ΤΗ ΜΑΛΟΥ 
Αύριο, Παρασκευή, στις εφτά το απόγευμα, ξεκινά η κεντρική εκδήλωση του Δήμου Καλαμάτας για την έναρξη της εορταστικής περιόδου, με τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην κεντρική πλατεία και με τη συναυλία που θα ακολουθήσει με τη Μαλού. Το Σάββατο θα φωταγωγηθεί το καράβι, μια κατασκευή του Παναγιώτη Λαμπρινίδη, στο λιμάνι και την Κυριακή το ίδιο θα γίνει με τη μπάλα στην πλατεία 23 Μάρτη. Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε το μεσημέρι ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος με τον πρόεδρο της Φάρις Παντελή Δρούγα, τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Εικαστικού Εργαστηρίου Παναγιώτη Λαμπρινίδη και τον μαέστρο της Φιλαρμονικής Κώστα Νικολέα, προσκάλεσαν τον κόσμο να προσέλθει στις εκδηλώσεις και ιδιαίτερα κάλεσαν τα παιδιά να περάσουν όμορφες γιορτές με χαρά…

Ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος τόνισε ότι σκοπός του Δήμου Καλαμάτας είναι με το στολισμό που συνεχίζεται στην πόλη, στις γειτονιές και στα χωριά και με τις πολλές εκδηλώσεις να νιώσει ο κόσμος χαρά, ελπίδα και αισιοδοξία. 

Η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου, σημείωσε ο δήμαρχος, θα γίνει στις οχτώ το βράδυ, όπως επίσης την ίδια ώρα θα γίνει το Σάββατο η φωταγώγηση του καραβιού στο λιμάνι και την Κυριακή της μπάλας στο Ιστορικό Κέντρο. 

Ο δήμαρχος ευχαρίστησε όλους όσους συμμετέχουν στην προσπάθεια του Δήμου να δημιουργηθεί γιορτινή ατμόσφαιρα στην πόλη, κυρίως όμως ευχαρίστησε τον Παναγιώτη Λαμπρινίδη για τη συμβολή του.

Τέλος ο δήμαρχος κ. Βασιλόπουλος ανέφερε ότι ο στόχος που έθεσε, για συμμετοχικότητα, επιτυγχάνεται και συνεχώς θα ενισχύεται χρόνο με το χρόνο. Τέλος σημείωσε ότι η Καλαμάτα συνεχίζει να είναι χριστουγεννιάτικος προορισμός. 

Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Λαμπρινίδης ανέφερε ότι σκοπός των εκδηλώσεων των Χριστουγέννων δεν είναι μόνο να αισθανθούν χαρά τα παιδιά αλλά και οι μεγάλοι να αισθανθούν λίγο σαν παιδιά. Είπε ότι έτσι αισθάνθηκε και ο ίδιος σχεδιάζοντας τα τρία μεγάλα παιχνίδια, όπως τα αποκάλεσε, της πόλης, τον μεγάλο κώνο-χριστουγεννιάτικο δέντρο της πλατείας, το καράβι στο λιμάνι και τη μπάλα στο ιστορικό Κέντρο. 

Τέλος ο Παναγιώτης Λαμπρινίδης ανακοίνωσε ότι στις 22 Δεκέμβρη, στο Μέγαρο Χορού, θα εγκαινιαστεί η έκθεση έργων των μαθητών του Εικαστικού Εργαστηρίου, η οποία θα λειτουργήσει για δέκα ημέρες. 

Ο μαέστρος της Φιλαρμονικής, Κώστας Νικολέας, σημείωσε ότι η Φιλαρμονική έχει ξεκινήσει ήδη τις εκδηλώσεις της εορταστικής περιόδου, με μουσικές επισκέψεις της σε κοινότητες του Δήμου. Αύριο, κατά τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου της πλατείας, η Φιλαρμονική, ανέφερε ο μαέστρος, θα παίξει εορταστική μουσική με τη συμμετοχή των τραγουδιστών Μιράντας Λώμη και Στέλιου Καρπαθάκη. 

Η μεγάλη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Φιλαρμονικής, πρόσθεσε ο κ. Νικολέας, θα γίνει στις 28 Δεκέμβρη, στο Πνευματικό Κέντρο, με γιορτινή μουσική από τις ταινίες της Disney. Θα είναι, όπως είπε, ένα παιδικό μιούζικαλ, με τη συμμετοχή και του μουσικού σχήματος “Female Echoes”.

Τέλος ο πρόεδρος της Φάρις κ. Δρούγας ανέφερε ότι στην πλατεία έχουν ήδη εγκατασταθεί τα χριστουγεννιάτικα σπιτάκια, για τις εκδηλώσεις των φορέων, τα σπιτάκια του Διοκλή για τους χειροτέχνες, το καρουζέλ και πιο κάτω, στο ύψος του Διοικητηρίου, θα λειτουργήσει τρενάκι. Τέλος κάλεσε τον κόσμο να έρθει στην εκδήλωση για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου, τονίζοντας ότι θα τραγουδήσει η Μαλού, η οποία είπε ότι θεωρεί πως αποτελεί την καλύτερη καλλιτεχνική επιλογή, δεδομένου ότι είναι και συμπατριώτισσα,  όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στ.Μ.