Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2012 01:20

Συναυλία με κομμάτια από τη χρυσή εποχή της τζαζ στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας

Φωτό αρχείου Φωτό αρχείου

ΣΑΒΒΑΤΟ
Συναυλία τζαζ, με μουσικές από τη δεκαετία του ’50 μέχρι τα τέλη του ’60, θα δώσει απόψε, Σάββατο, στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, ένα σπουδαίο πιάνο τρίο. Ο Γιώργος Μικρός, ο Αναστάσης Γούλιαρης και ο Αρίων Γυφτάκης θα παίξουν στις 9.30 το βράδυ, στην αίθουσα Συναυλιών του Ωδείου, κομμάτια των Τhelonius Monk, Rodgers&Hart, Bill Evans και άλλων σπουδαίων συνθετών της χρυσής εποχής της τζαζ.

Είναι μια συναυλία από την Indigo - Του Κόσμου Το Γεφύρι σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση ΦΑΡΙΣ του Δήμου Καλαμάτας, με ελεύθερη είσοδο.
Ο Γιώργος Μικρός ξεκίνησε τη μαθητεία του στη μουσική το 1978 στο Δελφικό Ωδείο και στη συνέχεια στο Ωδείο Αθηνών παρακολουθώντας τάξεις πολλών μουσικών οργάνων (βιολιού, κλαρινέτου, χάλκινων πνευστών και κλασικών κρουστών). Σπούδασε κλασικό πιάνο με τη Μάγια Μαρία Ρούσσου και με τη Μαρία Ευστρατιάδη, μοντέρνο πιάνο με τον Δημήτρη Πολύτιμο και Jazz πιάνο με τον Μάρκο Αλεξίου, κοντά στον οποίο και μαθήτευσε πολλά χρόνια, ολοκληρώνοντας τις σπουδές του το 1992 στο Ωδείο «Φίλιππος Νάκας». Πτυχιούχος Αρμονίας και Αντίστιξης με δάσκαλο τον Γιάννη Ιωαννίδη και Φούγκας με τον Ιωσήφ Παπαδάτο, στην τάξη του οποίου μαθήτευσε και στη Σύνθεση. Συνέχισε και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Τμήμα Jazz και Αυτοσχεδιασμού του Σύλβιου Σύρρου στο Ωδείο Athenaeum. Από το 1992 συμμετέχει σε διάφορα jazz σχήματα. H προσωπική του καλλιτεχνική αναζήτηση επικεντρώνεται στο piano trio. Στις δραστηριότητές του περιλαμβάνονται επίσης Διδασκαλία Jazz πιάνου, θεωρίας & workshops.
Ο Αναστάσης Γούλιαρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980. Το 1995 ξεκινά μαθήματα drums στο Δημοτικό Ωδείο Περιστερίου. Την περίοδο 2001-2005 συνεργάζεται με τον συνθέτη Γιάννη Παπαδάκη και το γκρουπ Άβατον με τους οποίους περιοδεύει στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Την περίοδο 2005-2008 παρακολουθεί μαθήματα drums κοντά στον Νίκο Σιδηροκαστρίτη με τη βοήθεια του οποίου κατάφερε να εμβαθύνει στο όργανο και τη μουσική θεώρησή του. Το 2006 ξεκινά να μαθητεύει δίπλα στον Σύλβιο Σύρρο στο Ωδείο Athenaeum, όπου παρακολουθεί μαθήματα jazz αυτοσχεδιασμού, ear training, jazz αρμονίας και ατελιέ. Συνεργάζεται με τους music soup, τον Γιώργο Μικρό, τον Γιάννη Κωνσταντινίδη και τη Σμαράγδα Λεκκού. 
O Αρίων Γυφτάκης, γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1995. Ξεκινά μαθήματα βιολιού στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και συνεχίζει με μαθήματα ηλεκτρικού μπάσου με τον Νίκο Τσότρα και τον Χάρη Χαραλάμπους. Το ενδιαφέρον του για τη μουσική Jazz τον οδηγεί στο κοντραμπάσο και από το 2009 ξεκινάει να μαθητεύει δίπλα στον Σύλβιο Σύρρο jazz αυτοσχεδιασμό, αρμονία της Jazz και ατελιέ. Από το 2011 μαθητεύει στο κλασικό κοντραμπάσο κοντά στον Τάκη Καπογιάννη στο Ορφείο Ωδείο Αθηνών.