Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2012 11:11

Ολυμπιονίκες στη Μεσσήνη και την Καλαμάτα για ένα διήμερο

Βασίλης Αλμπάνης, Χρήστος Κορομηλάς, Παναγιώτης Αλευράς, Δημήτρης Βεργόπουλος και Ελένη Τσέλιου Βασίλης Αλμπάνης, Χρήστος Κορομηλάς, Παναγιώτης Αλευράς, Δημήτρης Βεργόπουλος και Ελένη Τσέλιου

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 
ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Ένα διήμερο εκδηλώσεων με τη συμμετοχή Ολυμπιονικών αλλά και του Εθνικού Συμβουλίου Κατά των Ναρκωτικών ξεκινά σήμερα, Πέμπτη, από τη Μεσσήνη και θα ολοκληρωθεί στην Καλαμάτα. Είναι μια πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων Τριών Τέκνων Μεσσηνίας, που υποστηρίζεται από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και τους Δήμους Μεσσήνης και Καλαμάτας.

Οι Ολυμπιονίκες σήμερα, στις 12.30 το μεσημέρι, θα βρίσκονται στο Λύκειο Μεσσήνης και το 1o Γυμνάσιο Μεσσήνης, στις 6.00 το απόγευμα θα επισκεφθούν το Στρατιωτικό Μουσείο Καλαμάτας και στις 8.00 το βράδυ το Κέντρο Νεότητας της Μητρόπολης Μεσσηνίας.
Όπως έχει ανακοινωθεί, θα έρθουν οι χρυσοί Ολυμπιονίκες Δημοσθένης Ταμπάκης (πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών) και Πύρρος Δήμας, η αργυρή με την ομάδα υδατοσφαίρισης Βούλα Κοζομπόλη και οι χάλκινες στην ιστιοπλοΐα Σοφία Παπαδοπούλου και Βιργινία Κραβαριώτη. Θα μετάσχουν ακόμα οι πρωταθλητές κολύμβησης Νίκος Ξυλούρης και της πάλης Βούλα Ζυγούρη, καθώς και ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών, Ηλίας Μιχαλαρέας.
Αύριο, Παρασκευή, οι Ολυμπιονίκες θα επισκεφθούν στις 12.30 το μεσημέρι το Γυμνάσιο Παραλίας και μετά το 3ο Γυμνάσιο Καλαμάτας και τις 3.30 μετά το μεσημέρι θα ξεκινήσει στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας το Αθλητικό Πανόραμα, στο πλαίσιο του οποίου θα παρουσιαστούν διάφορα αθλήματα και θα γίνουν παιχνίδια.
Για την επίσκεψη των Ολυμπιονικών έδωσαν συνέντευξη Τύπου ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Τριών Τέκνων Χρήστος Κορομηλάς, ο εκπρόσωπος του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, Δημήτρης Βεργόπουλος, η αντιδήμαρχος Μεσσήνης Ελένη Τσέλιου και ο ψυχολόγος Βασίλης Αλμπάνης, από το Εθνικό Συμβούλιο Κατά των Ναρκωτικών.
Όλοι υπογράμμισαν ότι πρόκειται για μια σημαντική εκδήλωση και πως οι Ολυμπιονίκες πρέπει να αποτελούν το πρότυπο της νεολαίας, με την έννοια ότι υπηρετούν τον αθλητισμό, ο οποίος είναι τρόπος ζωής που διασφαλίζει τη σωματική και ψυχική υγεία και κρατάει τους νέους μακριά από τις ψυχοδραστικές ουσίες.
«Λέμε Ναι στον Αθλητισμό! Ναι στη Ζωή! Όχι σε όλα τα ναρκωτικά!» είναι το μήνυμα του διήμερου των εκδηλώσεων.
Στ.Μ.