Πέμπτη, 08 Νοεμβρίου 2012 15:58

Εγκαινιάζεται αύριο το Κέντρο Τέχνης Καλαμάτας με έκθεση της Μαριάμ Τσακιριάν

Παναγιώτης Λαμπρινίδης, Μαριάμ Τσακιριάν, Νίκος Μπασακίδης Παναγιώτης Λαμπρινίδης, Μαριάμ Τσακιριάν, Νίκος Μπασακίδης

ΧΩΡΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ 
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΔΡΑΝΕΙΑ

Ένα χώρο που φιλοδοξεί να υποστηρίξει την πολιτιστική δημιουργία μέσα σε αυτή την αρνητική συγκυρία, δημιούργησε το Εικαστικό Εργαστήρι της Φάρις. Μάλιστα χώρος αυτός θα εγκαινιαστεί αύριο, Παρασκευή, με έκθεση της Μαριάμ Τσακιριάν, που επί 18 χρόνια δίδαξε στο Εργαστήρι.

Σήμερα παρουσιάστηκε ο χώρος, που ονομάζεται Κέντρο Τέχνης Καλαμάτας και στεγάζεται στο κτήριο του Εργαστηρίου, στο παλιό Γυμνάσιο Παραλίας. Παράλληλα παρουσιάστηκε η Μαριάμ Τσακιριάν.
Ο πρόεδρος της Φάρις, δημοτικός σύμβουλος Νίκος Μπασακίδης, αναφέρθηκε στο Εικαστικό Εργαστήρι, που, όπως τόνισε, με την πολύχρονη δραστηριότητά του έχει προσφέρει εικαστική παιδεία υψηλού. Σημείωσε ότι λόγω της έντονης εικαστικής δραστηριότητας στην πόλη σήμερα, υπάρχει ανάγκη νέων χώρων έκφρασης και προβολής και αυτή την ανάγκη έρχεται να καλύψει το Κέντρο Τέχνης Καλαμάτας. Το ΚΤΚ, ανέφερε ο κ. Μπασακίδης, δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εικαστικού Εργαστηρίου και των καθηγητών του.  
Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εργαστηρίου, Παναγιώτης Λαμπρινίδης, τόνισε ότι το ΚΤΚ τάσσεται απέναντι στην πολιτιστική αδράνεια και φιλοδοξεί να προβάλλει τη νέα εικαστική και πολιτισμική πραγματικότητα. Θα παρουσιάζει εικαστικές εκθέσεις, κυρίως ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής, εγκαταστάσεων και video art, αλλά και διαλέξεις και  παρουσιάσεις σχετικές με τα εικαστικά θέματα, ανοικτές για το φιλότεχνο κοινό.
Τέλος η Μαριάμ Τσακιριάν σημείωσε ότι στην έκθεση, που θα εγκαινιαστεί αύριο στις εννέα το βράδυ, θα παρουσιάσει έργα της που δημιούργησε στα 18 χρόνια της θητείας της στο Εικαστικό Εργαστήρι, αυτοβιογραφικού περιεχομένου.
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 27 Νοεμβρίου και το ωράριο λειτουργίας της θα είναι από τις δυόμισι το μεσημέρι μέχρι τις οκτώμισι το βράδυ, από Δευτέρα έως Παρασκευή, και από 10:30 το πρωί μέχρι τις τεσσεράμισι το απόγευμα κάθε Σάββατο.