Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012 17:11

Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Καλαμάτας

Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Καλαμάτας

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΝ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ 
Το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων, που φυσικά ξεκινούν αύριο με τσίκνισμα και διάφορα παιχνίδια, παρουσιάστηκε το μεσημέρι από τον πρόεδρο της «Φάρις», Νίκο Μπασακίδη, και εκπροσώπους πολλών φορέων που έχουν δηλώσει συμμετοχή.
Ο Νίκος Μπασακίδης, τόνισε ότι στόχος του αποκριάτικου προγράμματος είναι αφενός η διατήρηση των παραδόσεων και των εθίμων του τόπου και αφετέρου η δημιουργία ενός διασκεδαστικού κλίματος, όπως πρέπει να γίνεται τις ημέρες των αποκριών.

Ανέφερε ότι εκδηλώσεις θα γίνουν στην Καλαμάτα, στην κεντρική πλατεία, στη μαρίνα, στο ιστορικό κέντρο, στην Αγία Τριάδα και αλλού, καθώς και σε πολλές τοπικές κοινότητες του Δήμου. Χαρακτηριστικά, ο κ. Μπασακίδης σημείωσε ότι θα γίνουν περισσότερες από 30 εκδηλώσεις, με κορυφαία, βέβαια, το δρώμενο ευετηρίας στη Νέδουσα, την Καθαρή Δευτέρα.
Ακόμη, ευχαρίστησε θερμά, εκ μέρους του «Φάρι» και του Δήμου Καλαμάτας, τους Συλλόγους που συμμετέχουν, τους πολλούς εθελοντές που βοηθούν και τους επαγγελματίες που στηρίζουν το πρόγραμμα.
Αύριο, Τσικνοπέμπτη, η γιορτή θα ξεκινήσει, εφόσον δεν βρέχει, στις 10.30 το πρωί, από τις πλατείες Όθωνος και Αγίων Αποστόλων του Ιστορικού Κέντρου. Εκεί θα γίνουν «παιχνιδοτσικνίσματα», το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού, θα απογειωθούν αερόστατα, θα φτιαχτούν αποκριάτικες μάσκες και άλλες δημιουργικές κατασκευές από παιδιά.
Στις 12.30 μετά το μεσημέρι, τη σκυτάλη θα πάρει η πλατεία Μαυρομιχάλη, όπου θα προσφερθούν παραδοσιακά κεράσματα, μετά μουσικής και χορού. Η γιορτή θα κορυφωθεί στη μιάμιση μετά το μεσημέρι, στην πλατεία Αγίων Αποστόλων, όπου θα γίνει παραδοσιακό γλέντι με τη συμμετοχή ορχηστρών της πόλης.