Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012 18:58

Την Κυριακή η «Γαία» Δυτικής Μάνης θα μας εκπλήξει…

Την Κυριακή η «Γαία» Δυτικής Μάνης θα μας εκπλήξει…

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ, ΠΑΖΑΡΙ, ΓΛΕΝΤΙ
Πάμε και στοίχημα ότι όσοι βρεθούν την Κυριακή στον Άγιο Νικόλαο της Μάνης θα τρίβουν τα μάτια τους… Θα εντυπωσιαστούν από όσα έχει ετοιμαστεί να παρουσιάσει η «Γαία», αυτός ο εθελοντικός σύλλογος με την τεράστια προσφορά…

Η «Γαία» θα παρουσιάσει τις εγκαταστάσεις της και τον εξοπλισμό της, ενώ θα γίνει μια εντυπωσιακή επίδειξη από τη νεανική της ομάδα. Έχει διοργανώσει επίσης ένα εορταστικό παζάρι, όπου τα πράγματα που θα συγκεντρωθούν θα προσφερθούν σε ανθρώπους που τα έχουν μεγάλη ανάγκη, ενώ θα γίνει και ένα μεγάλο γλέντι, με ζωντανή μουσική.
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί, με τον αγιασμό των εγκαταστάσεων της «Γαίας», που βρίσκονται σε χώρο τον οποίο έχει παραχωρήσει η Μητρόπολη Μάνης. Ακολούθως, η πρόεδρος του εθελοντικού συλλόγου, Χριστίνα Κωνστάντιου, θα μιλήσει για τη «Γαία» και στη συνέχεια θα γίνει η επίδειξη της νεανικής ομάδας.
Όπως λέει ο ίδιος ο σύλλογος, «επί ενάμιση χρόνο, οι εθελοντές εργάστηκαν σκληρά και με την υποστήριξη όλων - ηθική, οικονομική και σε είδη - κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα χώρο που όχι μόνο στεγάζει τον εξοπλισμό μας αλλά και μια βάση εξόρμησης, επικοινωνίας, σχεδίων, συναντήσεων, εκπαίδευσης για όλους όσοι έχουν ανάγκη βοήθειας ή διάθεση προσφοράς στην κοινωνία και στο περιβάλλον. Σας καλούμε λοιπόν να έρθετε, να γιορτάσουμε μαζί αυτή την προσπάθεια».
Στη μιάμιση θα ξεκινήσει το εορταστικό παζάρι και, όπως επισημαίνει η «Γαία», «όποιος θέλει να συμμετάσχει μπορεί να το κάνει με τις εξής προϋποθέσεις: 1. Να φέρει ο ίδιος/ίδια τα απαραίτητα (τραπέζι, κάθισμα κτλ). 2. Σε ό,τι αφορά τα τρόφιμα, επιτρέπονται μόνο συσκευασμένα (όχι ροφήματα, ποτά και σνακ), καθώς αυτά θα πωλούνται από το Σύλλογο για ενίσχυσή του. 3. Να δώσει το κάθε τραπέζι μία ενίσχυση στο Σύλλογο. Το ποσό θα το ορίσει ο καθένας ελεύθερα, ανάλογα με τις δυνατότητες του.
Η μέρα αυτή είναι εκτός από γιορτινή και μέρα προσφοράς. Σας παρακαλούμε να φέρετε μαζί σας πράγματα που δεν χρειάζεστε πια (σε καλή κατάσταση) όπως: ρούχα (ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου), παιχνίδια, σχολικά, είδη προσωπικής υγιεινής (σαπούνια, κολόνιες κτλ), βιβλία, μικροδωράκια, φαγητά, λευκά είδη, είδη πρώτων βοηθειών.
Εμείς θα τα προωθήσουμε σε συνανθρώπους μας και ιδρύματα που τα έχουν ανάγκη. Και μην ξεχνάτε, κάποια είδη που για εκείνους είναι πολυτέλειες (ένα σαπούνι, μία κολόνια, ένα βιβλίο κτλ) κάποιες φορές βοηθούν όσο και ένα ρούχο!».
Το γλέντι θα ξεκινήσει στις 2.00 μετά το μεσημέρι και η «Γαία» ελπίζει «να σας δούμε όλους εκεί, γιατί αξίζει να απολαύσουμε αυτό το δημιούργημα όλων μας!».