Τετάρτη, 07 Ιουλίου 2021 09:13

Ξεκίνησαν οι συναυλίες από το Δήμο Καλαμάτας - Ναι στον πολιτισμό, ναι στην προστασία της δημόσιας υγείας

Βαγγέλης Δούβαλης Βαγγέλης Δούβαλης

Μαγευτική βραδιά η χθεσινή στο προαύλιο του Μεγάλου Χορού, όπου άνοιξαν οι συναυλίες του πολιτιστικού καλοκαιριού του Δήμου Καλαμάτας, με υπέροχα αγαπημένα τραγούδια από τον Βαγγέλη Δούβαλη και την Κατερίνα Ευγενικού. Πριν ξεκινήσει η μουσική ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, παρότρυνε το κοινό να τηρεί τα υγειονομικά μέτρα για να μην εξαπλωθεί η πανδημία…

Ήταν η πρώτη συναυλία του Πολιτιστικού Καλοκαιριού του Δήμου Καλαμάτας και της Φάρις, η οποία δημιούργησε μια αισθαντική ατμόσφαιρα από τα πασίγνωστα τραγούδια κορυφαίων συνθετών που ερμήνευσαν ο Βαγγέλης Δούβαλης και η Κατερίνα Ευγενικού. 

Το κοινό καλωσόρισε ο πρόεδρος της Φάρις, Παντελής Δρούγας, ενώ στη συνέχεια ο δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, σημείωσε ότι ο Δήμος στηρίζει τον πολιτισμό, στηρίζει τις ποιοτικές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και έχει διοργανώσει και για φέτος ένα πλούσιο πρόγραμμα καλλιτεχνικών δρώμενων, με ελεύθερη είσοδο. 

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ανάγκη να είναι ο κόσμος προσεκτικός και να τηρεί τα υγειονομικά μέτρα, ώστε να εξελιχθούν και φέτος όλα καλά για τη δημόσια υγεία στην περιοχή, όπως έγινε και πέρσι. 

Σημειώνεται ότι η είσοδος στην συναυλία, όπως θα γίνει και σε όλες τις υπόλοιπες εκδηλώσεις, έγινε με δελτίο εισόδου που είχαν προμηθευτεί οι πολίτες το πρωί από το Πνευματικό Κέντρο. Πριν κατευθυνθεί ο κόσμος στις θέσεις του έγινε θερμομέτρηση, ενώ κρατήθηκαν τα ονοματεπώνυμα και τα τηλέφωνα, ώστε να γίνει ιχνηλάτηση σε περίπτωση κρουσμάτων. 

Τη συναυλία παρακολούθησε και ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος, που συνεχάρη το Δήμο για τις εκδηλώσεις που έχει διοργανώσει, ενώ επίσης παρότρυνε το κοινό να τηρεί τα υγειονομικά μέτρα. 

Σήμερα, Τετάρτη 7 Ιούλη 2021, ξεκινά το Παιδικό Πολιτιστικό Φεστιβάλ του Δήμου Καλαμάτας, στις οχτώ το βράδυ, στο Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας. 

Την Παρασκευή 9 Ιούλη θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη συναυλία του Πολιτιστικού Καλοκαιριού, επίσης στο προαύλιο του Μεγάρου Χορού, με την Κατερίνα Τσιρίδου και τον Σπύρο Πατρά, καθώς και την Ελισάβετ Δελακά στην αφήγηση. Θα είναι μια μουσική εκδήλωση με τίτλο “200 χρόνια σε 21 τραγούδια”. 

Στ.Μ.