Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2021 16:45

Αντάμωμα-συνεστίαση της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας στην Καλαμάτα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 
Αντάμωμα-συνεστίαση στην Καλαμάτα, το δεύτερο μετά από εκείνο που προηγήθηκε το προηγούμενο διάστημα στην Πύλο, διοργανάνει για την Παρασκευή 30 Ιούλη, στη “Βατουριώνα”, η Μεσσηνιακή Αμφικτυονία…

Όπως σημειώνεται στη σχετική πρόσκληση που υπογράφουν ο πρόεδρος και ο γραμματέας της Αμφικτυονίας, Θανάσης Βασιλόπουλος, δήμαρχος Καλαμάτας και Παναγιώτης Μπαζίγος αντίστοιχα, “το αντάμωμα εντάσσεται στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και θα  παρουσιαστεί  το εξαιρετικό βιβλίο του Στάθη Κακούτη «Μοραΐτικα και άλλα Δημοτικά Τραγούδια». Το βιβλίο εξέδωσε η Μεσσηνιακή Αμφικτυονία και θα δοθεί  στους συμμετέχοντες. Θα αποκαλυφθούν από τον κ. Νίκο Νικολόπουλο, κ. Αντώνη Αγγελόπουλο και το συγγραφέα πως  τα δημοτικά τραγούδια είχαν συμβολισμούς και προετοίμαζαν την επανάσταση κάτω από τη μύτη των Οθωμανών. 

Το αντάμωμα θα συνοδευτεί ζωντανά με  δημοτικά τραγούδια και φαγητό και θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα υγειονομικά μέτρα  που  θα ισχύουν για την προστασία μας από τον covid-19 την ημέρα αυτή”.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Τετάρτη  28 Ιουλίου στη γραμματέα Οργανωτικού της Αμφικτυονίας Έφη Μπούνα στο τηλ. 694 654 0829 ή Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στα άλλα μέλη της Αμφικτυονίας.