Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021 19:20

Μαγγανιακό: Υποδέχεται τον Όμιλο Ελληνικών Τεχνών - Μια σπουδαία συνεργασία

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ “ΠΕΠΟΙΚΙΛΜΕΝΗ” ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ  
Η θεατρική παράσταση «Πεποικιλμένη», του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη, θα παρουσιαστεί το Σάββατο 31 Ιουλίου 2021, στις εννιά το βράδυ, στο προαύλιο χώρο του πρώην Δημοτικού Σχολείου Μαγγανιακού, από τον Όμιλο Ελληνικών Τεχνών…

Ο Γιάννης Λάσκαρης, δημοτικός σύμβουλος Μεσσήνης, γράφει γι αυτή τη σπουδαία εκδήλωση και την αξία του Ομίλου Ελληνικών Τεχνών: “Για πρώτη φορά στην επικράτεια του Δήμου Μεσσήνης και με πρωτοβουλία του πολιτιστικού συλλόγου του Μαγγανιακού ο σημαντικός για το έργο του ΟΜΙΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ θα παρουσιάσει ένα θεατρικό έργο του Παπαδιαμάντη. Η συνεργασία αυτή, συλλόγου και ομίλου, αποτελεί μια πολιτιστική σύζευξη και  αναβαθμίζει την πολιτιστική διαδρομή του Δήμου Μεσσήνης και της ευρύτερης περιοχής, αποδεικνύοντας πως τα χωριά μπορούν να αναδειχθούν κοιτίδες πολιτισμού να φιλοξενήσουν και να συνδιοργανώσουν σπουδαίες δράσεις. Αυτό άλλωστε το έχει αποδείξει πολλές φορές το Μαγγανιακό. 

Ο Όμιλος Ελληνικών Τεχνών ιδρύθηκε από καλλιτέχνες που εργάζονται στις ελληνικές παραδοσιακές καλές τέχνες. Πρωτεργάτες του Ομίλου είναι ο Τάσος Φωτόπουλος και ο Χαράλαμπος Γιαννόπουλος, μαθητές και επί δεκαετίες αμεσότεροι συνεργάτες του Σίμωνα Καρά, ονομαστού λαογράφου, μουσικού και μουσικολόγου, που άνοιξε νέους ορίζοντες στην παραδοσιακή ελληνική μουσική. Με το Σίμωνα Καρά συνεργάστηκαν επί δεκαετίες σε όλους τους τομείς και ιδιαίτερα τη Σχολή του, την οποία διεύθυναν με μεγάλη επιτυχία και μετά το θάνατο του. Ο Όμιλος έχει σκοπό τη διαφύλαξη και μετάδοση της ελληνικής παράδοσης στην τέχνη σε κάθε της έκφραση, με τη βαθιά γνώση πως αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της πολιτισμικής και εθνικής μας συνείδησης και κληρονομιάς. 

Ως σήμερα έχουν δημιουργηθεί τμήματα Δημοτικού Τραγουδιού, Εκκλησιαστικής Βυζαντινής Μουσικής, θεωρίας της Ελληνικής Μουσικής, θεωρίας και πρακτικής των Παραδοσιακών Μουσικών Οργάνων, Οργανοκατασκευής, Αγιογραφίας, Ψηφιδογραφίας, Μουσικής Παλαιογραφίας, Ελληνικής γλώσσας και Ερμηνευτικής της Εκκλησιαστικής Ποίησης.  

Τη θεατρική παράσταση «Πεποικιλμένη» του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη  παρουσιάζει το Σάββατο 31 Ιουλίου 2021 στις 9 το βράδυ, στο προαύλιο χώρο του πρώην Δημοτικού Σχολείου Μαγγανιακού”.