Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2021 01:21

Πρωτότυπη παρουσίαση του επετειακού τόμου “Από το ‘21 στο 2021”

ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΝ 
Με πρωτότυπο τρόπο και συγκεκριμένα με προβολή ψηφιακού υλικού σε μεγάλη οθόνη που τοποθετήθηκε στο προαύλιο των Αγίων Αποστόλων, παρουσιάστηκε την Παρασκευή το βράδυ, 8 Οκτώβρη,  ο επετειακός τόμος “Από το ‘21 στο 2021”. Την παρουσίαση διοργάνωσαν οι Εκδόσεις Καλλίεργον και η Ένωση Μεσσήνιων Συγγραφέων. 

Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές, “η διάρκεια του αρχείου που προβλήθηκε ήταν 22’ που επαναλαμβανόταν για δύο συνεχόμενες ώρες. Με τον τρόπο αυτό επιχειρήθηκε να φτάσει και να αγγίξει ο λόγος των 42 συγγραφέων που συμμετέχουν στον τόμο σε όλο και περισσότερους αποδέκτες με πιο άμεσο, πρακτικό και καινοτόμο τρόπο.

Ο χώρος όπου έγινε η βιντεοπροβολή  ταυτίζεται σημειολογικά με την αφορμή δημιουργίας αυτού του τόμου. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η εκδήλωση αυτή ήταν εκ μέρους τους ένας ακόμη τρόπος απόδοσης φόρου τιμής και ευγνωμοσύνης προς τους επιφανείς και αφανείς ήρωες για τον αγώνα και τη θυσία τους για την κατάκτηση ενός από τα υπέρτατα αγαθά, αυτό της ελευθερίας.

Η ιδέα της εναλλακτικής αυτής βιβλιοπαρουσίασης ανήκει στην  Βασιλική Κατέρη, εκπρόσωπο  των Εκδόσεων Καλλίεργον, η οποία δημιούργησε και επιμελήθηκε την ψηφιακή βιβλιοπαρουσίαση. Η μουσική επένδυση είναι της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας, την επιμέλεια της οποίας υπογράφει ο μαέστρος της Κώστας Νικολέας. Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας.

Ένας από τους κύριους σκοπούς αυτής της εκδήλωσης ήταν να δημιουργήσει ένα πλαίσιο επικοινωνίας και ανταλλαγής απόψεων με αφορμή τα επιμέρους θέματα που θίγονται στα κεφάλαια του βιβλίου, οι τίτλοι των οποίων κυλούσαν την ώρα εκείνη στην οθόνη.

Οι διοργανωτές ευχαριστούν θερμά τον Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Θανάση Βασιλόπουλο για την αιγίδα και τον χαιρετισμό του και την Έφορο Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας κ. Ευαγγελία Μηλίτση για την παροχή της άδειας χρήσης του χώρου. Ευχαριστούν επίσης θερμά τον μαέστρο κ. Κώστα Νικολέα και τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας για την εξαιρετική μουσική επένδυση της παρουσίασης. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνουν για τους χαιρετισμούς τους στον Πρόεδρο της Κοινότητας Καλαμάτας & Πρόεδρο της Ένωσης Κοινοτήτων Μεσσηνίας κ. Παναγιώτη Λύρα, στον Α’ Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Παύλο Κρανιώτη και στον Επιστημονικό Υπεύθυνο «ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1821 – Δρόμοι Ελευθερίας» και Κοσμήτορα Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Καθηγητή κ. Νικόλαο Ζαχαριά. Βαθύτατα ευχαριστούν για την πολύτιμη συμβολή τους τον Σταύρο Στούπα-StartPC, τον ηλεκτρολόγο Ιωάννη Ποτηριάδη και την επιχείρηση PIZZA BAR. Ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη για την πολύτιμη συμβολή φίλων καθώς και του Πολιτιστικού Σωματείου για την Τέχνη & τη Φύση «ΝΑΡΤΟΥΡΑ» που στήριξαν με τον τρόπο τους τις προσπάθειές τους για το επιθυμητό αποτέλεσμα”.

 

Το αρχείο της βιβλιοπαρουσίασης υπάρχει διαθέσιμο στη διεύθυνση:

 

https://www.youtube.com/watch?v=9OIEwx8lp6g