Σάββατο, 30 Οκτωβρίου 2021 03:01

Πρεμιέρα απόψε για “Το Γάλα” με την παρουσία του Βασίλη Κατσικονούρη

Σοφία Κουλέρα, Γιάννης Δρίτσας, Γιάννης Μαργαρίτης, Παντελής Δρούγας, Πάρης Αλεξανδρόπουλος Σοφία Κουλέρα, Γιάννης Δρίτσας, Γιάννης Μαργαρίτης, Παντελής Δρούγας, Πάρης Αλεξανδρόπουλος

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
“...πάει στον πυρήνα της ανθρώπινης ύπαρξης. ...είναι μια κραυγή για αποδοχή και αγάπη”. Με αυτά τα λόγια περιέγραψε η πρωταγωνίστρια, Χρυσάνθη Δούζη, το έργο που ανεβάζει απόψε το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας, “Το Γάλα”, του Βασίλη Κατσικονούρη, σε σκηνοθεσία του Θεόδωρου Εσπίριτου. Ο συγγραφέας θα παραβρεθεί απόψε στην πρεμιέρα, στην κεντρική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕΚ, στις εννιά...

Για τη νέα παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕΚ μίλησαν σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Φάρις, Παντελής Δρούγας, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Γιάννης Μαργαρίτης και οι ηθοποιοί Χρυσάνθη Δούζη και Γιάννης Δρίτσας. Παίζουν ακόμη οι Πάρης Αλεξανδρόπουλος και Σοφία Κουλέρα.

Το έργο μπορούν να παρακολουθήσουν μόνο όσοι έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, καθώς και όσοι είναι πάνω από 16 ετών.

Ο Γιάννης Μαργαρίτης ανέφερε ότι “Το Γάλα” είναι από τα κορυφαία θεατρικά της τελευταίας 15ετίας στην Ελλάδα, ότι αγγίζει το συναίσθημα και τις ευαίσθητες χορδές κάθε ανθρώπου. 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ:

Η Ρήνα και τα δύο παιδιά της, ο Αντώνης και ο Λευτέρης, επαναπατρισμένοι μετανάστες από την Τυφλίδα,  ζουν σε ένα ημιυπόγειο στην Κυψέλη. Στην καθημερινή τους πάλη για επιβίωση και ένταξη στο περιβάλλον τους, ο Αντώνης, ο μεγάλος γιος αποδεικνύεται πιο πρόθυμος και πιο φιλόδοξος. Δουλεύει σε ένα βενζινάδικο στη Λάρισα, τους στηρίζει οικονομικά και φαίνεται να έχει προσαρμοστεί εντελώς στη νέα τους πραγματικότητα.

Ο Λευτέρης, ο μικρότερος, χαμένος κάπου ανάμεσα στην παιδική του ηλικία και την εφηβεία, αν και στα είκοσι πια, νοσταλγεί πεισματικά το παρελθόν. Η παθολογική νοσταλγία του είναι το αποτέλεσμα ή ίσως και η αιτία της σοβαρής ψυχικής ασθένειας που έχει - βρίσκεται σε αρχικό στάδιο σχιζοφρένειας, παρακολουθείται από γιατρό και κοινωνική λειτουργό, αλλά δε συνεργάζεται, δεν παίρνει τα χάπια του, έχει παραισθήσεις και εξαφανίζεται για μέρες.

Στη Λάρισα ο Αντώνης αρραβωνιάζεται με τη Νατάσα, την κόρη του ιδιοκτήτη του βενζινάδικου. Η κάθοδός του στην Αθήνα για γνωρίσει τη Νατάσα στους δικούς του, θα αποτελέσει το σημείο καμπής για τη ζωή όλων.

Το έργο είναι μεταφρασμένο στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, σερβικά και πολωνικά.

Παραστάσεις θα δίνονται κάθε Παρασκευή, Σάββατο στις εννιά και Κυριακή στις οχτώ το βράδυ. 



Πληροφορίες για προπώληση εισιτηρίων:

 

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Δημοσθένους 2, Καλαμάτα

Τηλ. επικοινωνίας: 2721082616