Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2021 07:55

Ο Δήμος και το 3ο ΓΕΛ Καλαμάτας ένωσαν τις φωνές τους για την πρόληψη της βίας κατά των γυναικών

Με πορτοκαλί απόχρωση φωτίστηκε χθες το βράδυ το παλιό Δημαρχείο Καλαμάτας στον πεζόδρομο της Καλαμάτας, με πρωτοβουλία του 3ου Γενικού Λυκείου Καλαμάτας και με τη στήριξη του Δήμου Καλαμάτας, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Η πρωτοβουλία του 3ου Γενικού Λυκείου Καλαμάτας εντάχθηκε σε πρόγραμμα του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα και του υπουργείου Παιδείας, ενώ μαθητές του σχολείου κρατούσαν σημαιάκια της Ευρωπαϊκής Ένωσης…

Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, σε δήλωσή του τόνισε ότι ενώνει τη φωνή του, όπως και όλος ο Δήμος, ενάντια στα περιστατικά βίας κατά των γυναικών, τα οποία σημείωσε ότι δυστυχώς τον τελευταίο καιρό έχουν αυξηθεί, λόγω και της κατάστασης που έχει δημιουργήσει η υγειονομική κρίση. Ο δήμαρχος τόνισε ότι η ανοχή όλων πρέπει να είναι μηδενική απέναντι στα περιστατικά βίας κατά των γυναικών, ενώ σημείωσε ότι ο Δήμος Καλαμάτας λειτουργεί Συμβουλευτικό Κέντρο κατά της γυναικείας βίας με εξαιρετικά αποτελέσματα. Τον δήμαρχο συνόδευσαν οι αντιδήμαρχοι Σαράντος Μαρινάκης, Αναστάσης Σκοπετέας και Γιώργος Φάβας. 

Η διευθύντρια του 3ου Γενικού Λυκείου Καλαμάτας, Βάνα Κέλλη, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του σχολείου και των μαθητών, ευχαρίστησε το Δήμο για τη στήριξή του, όπως και τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που παραβρέθηκε, Νίκο Πεφάνη, ενώ σημείωσε ότι το πορτοκαλί χρώμα συμβολίζει την αισιοδοξία, της ελευθερία, την υγεία, τη χαρά, την ενθάρρυνση.

Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Νίκος Πεφάνης, έδωσε τα συγχαρητήριά του στο 3ο Γενικό Λύκειο για αυτή τη δράση, ενώ αναφέρθηκε στο πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του σχολείου για την πρόληψη, μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων, φαινομένων όπως είναι και η βία κατά των γυναικών.