Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2013 18:42

Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή Καλαμάτας

Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή Καλαμάτας

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που οργανώνεται για τις 19 Γενάρη στην Αθήνα, κατά του ρατσισμού και φασισμού, καλεί τους Καλαματιανούς και Μεσσήνιους η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή Καλαμάτας…

Η Κίνηση σε κείμενό της σημειώνει: «Στις 19 Γενάρη, από κάθε πόλη και γειτονιά της χώρας, από κάθε τόπο δουλειάς, µόρφωσης, τέχνης, εργαζόµενοι και νέοι ξεχυνόµαστε και πληµµυρίζουµε την Αθήνα. Την καταλαµβάνουµε µε µουσικές, φωνές και λόγο για να διατρανώσουµε ότι οι νεοναζί είναι ανεπιθύµητοι και η συγκυβέρνηση µε τις ρατσιστικές πολιτικές των στρατοπέδων συγκέντρωσης, της FRONTEX και της κατάργησης της ιθαγένειας για τα παιδιά των µεταναστών µας προκαλεί οργή όσο και τα βάρβαρα µέτρα της που στέλνουν στην ανεργία εκατοντάδες χιλιάδες. 
∆εν ανεχόµαστε να φορτώνονται οι ευθύνες των πλούσιων και των κυβερνήσεων, για την κρίση που σπέρνει φτώχεια και εξαθλίωση, οδηγεί σε αυτοκτονίες, στέλνει άστεγους σε ουρές συσσιτίων, στις πλάτες των µεταναστών µετατρέποντάς τους σε αποδιοποµπαίους τράγους, όπως ο Χίτλερ φόρτωνε τα πάντα στους εβραίους. Αυτά οδήγησαν στα Νταχάου και τα Άουσβιτς, στους θαλάµους αερίων και τα κρεµατόρια µε εκατοµµύρια νεκρούς εβραίους, τσιγγάνους, κοµµουνιστές, οµοφυλόφιλους.
∆εν µπορούµε να δεχτούµε την Αστυνοµία του ∆ένδια, που χτυπάει τις απεργίες και τις διαδηλώσεις µας µε τόνους χηµικών, να απλώνει χέρι συνεργασίας στα νεοναζιστικά τάγµατα εφόδου της Χρυσής Αυγής, οργανώνοντας ρατσιστικά πογκρόµ στις γειτονιές µε µαχαιρώµατα µεταναστών, καταστροφές καταστηµάτων και εισβολές σε σπίτια.
∆εν κλείνουµε τα µάτια στις χιλιάδες νεκρών µεταναστών και προσφύγων, γυναικών και παιδιών από το κυνηγητό των φρουρών της FRONTEX. Απαιτούµε να σταµατήσει η ντροπή των στρατοπέδων συγκέντρωσης ναζιστικού τύπου και οι επιχειρήσεις σκούπα της ΕΛΑΣ. Νοµιµοποίηση χρειάζονται οι µετανάστες και άσυλο οι πρόσφυγες, όλοι αυτοί οι κατατρεγµένοι από τους ιµπεριαλιστικούς πολέµους, τις δικτατορίες και τα εξοντωτικά µέτρα λιτότητας του ∆ΝΤ.
Ο Σαµαράς έτρεξε µε ταχύτητα φωτός να προωθήσει νέο νόµο καρατόµησης του δικαιώµατος στην ιθαγένεια για τα παιδιά που γεννήθηκαν σε αυτή τη χώρα, µετά την απόφαση του Συµβουλίου της Επικρατείας που επιδοκίµασε τις ρατσιστικές προκαταλήψεις της Ν∆ και της Χρυσής Αυγής. Χιλιάδες παιδιά που σπουδάζουν σε σχολεία µετατρέπονται σε παράνοµους στα δεκαοχτώ τους και τους ζητάνε να πάνε πίσω σε χώρες των γονιών τους που δεν τις επισκέφθηκαν ποτέ!
Γι' αυτό και όλο το προηγούµενο διάστηµα ξεδιπλώθηκε ένας αντιφασιστικός ξεσηκωµός χωρίς προηγούµενο. Στις 24 Αυγούστου χιλιάδες µετανάστες έστειλαν το µήνυµα στο ∆ένδια ότι δεν φοβούνται τον Ξένιο ∆ία. Στις γειτονιές τα ρατσιστικά πογκρόµ πήραν απαντήσεις παντού. Στις 28 Οκτώβρη οι εκπαιδευτικοί, οι µαθητές και οι αντιφασίστες έδειξαν ποιος έχει τον έλεγχο στους δρόµους στέλνοντας τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής στις τρύπες τους. Ούτε στη Βουλή, ούτε πουθενά, έξω οι νεοναζί από κάθε γειτονιά, βροντοφώναξαν χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα.
Στην πόλη μας εκατοντάδες αντιφασίστες και αντιφασίστριες συμμετέχοντας σε αντιφασιστικές συνελεύσεις, διαδηλώσεις και φεστιβάλ έδωσαν και δίνουν το "παρών" ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή.
Καλούµε τους εργαζόµενους και τη νεολαία, τους ανθρώπους των Γραµµάτων και των Τεχνών, τις κοινότητες µεταναστών, τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τους µαθητές, τους ∆ήµους, όλες τις επιτροπές κατά του ρατσισµού και του φασισµού, τις συλλογικότητες αντίστασης, τις λαϊκές συνελεύσεις να στηρίξουν την πανελλαδική κινητοποίηση στην Αθήνα στις 19 Γενάρη. Στη πόλη που έστειλε κορυφαίο µήνυµα στη ναζιστική κατοχή και στέλνει σήµερα παγκόσµιο µήνυµα αντίστασης στα Μνηµόνια και τις Τρόικες δεν χωράνε νεοναζί και ρατσιστές δολοφόνοι!
Θα γίνει συλλαλητήριο στις 2 μ.μ. στην Ομόνοια, ενώ θα λάβει χώρα συναυλία στο Σύνταγμα στις 4 μ.μ.
Για την αναχώρηση από την Καλαμάτα, τηλ. επικοινωνίας: 6977210336.
Στη συναυλία συμμετέχουν μεγάλα συγκροτήματα και καλλιτέχνες όπως: Υπόγεια Ρεύματα, Magic de SpellΜίλτος ΠασχαλίδηςΝίκος ΤουλιάτοςMC ΓίνκαΡίτα ΑντωνοπούλουΧαϊνης Αποστολάκης, Μοτίβο-4, Alex de LeonΜάνος ΠυροβολάκηςΜατούλα Ζαμάνη, Burger Project, Elektro BalkanaΗλίας Μακρίδης και οι Βιτρω, Sound Esc, Radio Sol, Γιάννης Σιδηράς, Seli Kanou. Παράλληλα, θα λάβει μέρος και ο Βασίλης Κουκαλάνι με το θέατρο "Μια Γιορτή στου Νουριάν".
Ανοιχτό αρχικό κάλεσµα: KINΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝ∆ΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΕΧΝΩΝ, ΘΕΑΤΡΟ ΕΜΠΡΟΣ, ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΒΙΛΗ, ΕΝΩΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ, ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑ∆ΟΣ, AΦΓΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΩΜΕΝΩΝ ΑΦΓΑΝΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΣΥΡΙΩΝ, ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑ∆Α ΑΛΒΑΝΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, ASANTE, ΣΥΝ∆ΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ, ∆ΗΜΟΤΙΚΟΙ, ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ, ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ. Στηρίζει ο Κώστας Αρβανίτης, δηµοσιογράφος και μέλος του Δ.Σ. του ΚΕΘΕΑ».