Τρίτη, 05 Ιουλίου 2022 18:54

Και Μποφίλιου και Χαΐνηδες και Μάλαμας και πολλοί άλλοι καλλιτέχνες φέτος στο “Τρενοτεχνείον” της Κυπαρισσίας

φωτογραφία Flash της Μεσσηνίας φωτογραφία Flash της Μεσσηνίας

Δυναμική είναι η επιστροφή στις μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις με κορυφαίους καλλιτέχνες του “Τρενοτεχνείου”, του υπέροχου χώρου πολιτισμού που έχει δημιουργήσει σε περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού της Κυπαρισσίας ο Νίκος Καλογερόπουλος. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ξεκινήσει ήδη, περιλαμβάνει συναυλίες, παραστάσεις, προβολές, εκδηλώσεις για παιδιά, ενώ μεταξύ των καλλιτεχνών που θα δώσουν συναυλίες είναι οι Χαΐνηδες, η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Σωκράτης Μάλαμας…

Η Μπέσσυ Πλέτσα, από το “Τρεχνοτεχνείον”, σημείωσε στην Kalamata Journal ότι το πρόγραμμα φέτος είναι ποικιλόμορφο, πλούσιο, ενώ συνεχώς συμπληρώνεται από καλλιτέχνες που με το που έμαθαν ότι ο χώρος επαναλειτουργεί δηλώνουν το ενδιαφέρον τους για να παρουσιάσουν τη δουλειά τους. Αυτό δείχνει, τόνισε η κ. Πλέτσα και το πόσο πολύ έλειψε το “Τρενοτεχνείον” και από τους καλλιτέχνες αλλά και από το κοινό της περιοχής. Λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων σε ό,τι αφορά τις πληρότητες των θεατών κ.λπ, το “Τρενοτεχνείον” το 2020 λειτούργησε μόνο το Σεπτέμβρη για λίγες παραστάσεις, ενώ και πέρσι έγινε μόνο μία παράσταση. 

Οι Χαΐνηδες θα δώσουν συναυλία στο “Τρενοτεχνείον” στις 25 Ιουλίου, η Νατάσσα Μποφίλιου στις 13 Αυγούστου και ο Σωκράτης Μάλαμας στις 19 Αυγούστου. 

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την 1η Ιουλίου, με μια παιδική θεατρική παράσταση. Στο πρόγραμμα μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται οι θεατρικές παραστάσεις “Δον Κιχώτης” σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αδάμη, “Συμπέθεροι απ’ τα Τίρανα” των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα σε σκηνοθεσία  Σταύρου Καραγιάννη, “Περσέας και Ανδρομέδα” της Κάρμεν Ρουγγέρη.