Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2022 01:13

Κωμωδία σε “σκοτεινούς καιρούς” η νέα παράσταση του ΔΗΠΕΘΕΚ που κάνει πρεμιέρα στο Κάστρο

Χρυσάνθη Δούζη, Δημήτρης Φραγκιόγλου, Παντελής Δρούγας, Γιάννης Μαργαρίτης, Ζερόμ Καλουτά, Αντιγόνη Δρακουλάκη, Χρίστος Νικολάου Χρυσάνθη Δούζη, Δημήτρης Φραγκιόγλου, Παντελής Δρούγας, Γιάννης Μαργαρίτης, Ζερόμ Καλουτά, Αντιγόνη Δρακουλάκη, Χρίστος Νικολάου

“ΤΡΕΛΟΙ ΕΡΩΤΕΣ ΣΕ ΣΚΟΤΕΙΝΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ Ή ΑΠΛΑ… ΛΑ ΜΟΣΚΕΤΑ”  

Με χιουμοριστική διάθεση αλλά και σε τραγουδιστική ατμόσφαιρα οι συντελεστές της νέας παραγωγής του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας μίλησαν για την παράσταση “Τρελοί έρωτες σε σκοτεινούς καιρούς ή απλά… Λα Μοσκέτα”, του Ρουτζάντε, σε διασκευή και σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ, Γιάννη Μαργαρίτη, η οποία κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή, 8 Ιουλίου, στο Κάστρο Καλαμάτας. Στη συνέντευξη Τύπου για την παράσταση μίλησαν, εκτός από τον Γιάννη Μαργαρίτη, οι ηθοποιοί Αντιγόνη Δρακουλάκη, Ζερόμ Καλουτά, Δημήτρης Φραγκιόγλου, Χρίστος Νικολάου και Χρυσάνθη Δούζη, καθώς και ο πρόεδρος της Φάρις, Παντελής Δρούγας. Η παράσταση θα παρουσιαστεί στο Κάστρο και το Σάββατο, θα ακολουθήσει περιοδεία και θα επιστρέψει στην Καλαμάτα για το κλείσιμο της αυλαίας στις 31 Αυγούστου…

Ο Γιάννης Μαργαρίτης σημείωσε ότι το Λα Μοσκέτα είναι από τις σημαντικότερες λαϊκές κωμωδίες του 16ου αιώνα, ωστόσο ο ίδιος το διασκεύασε και το έφερε στην εποχή της ανόδου του Μουσολίνι και του φασισμού. Και το έκανε αυτό γιατί θεωρεί ότι η συγκεκριμένη εποχή φαίνεται να έχει κάποια  παρόμοια χαρακτηριστικά με τη σημερινή, μιλώντας συγκεκριμένα για το “λαϊκισμό” που στρέφεται ενάντια στις αξίες της “φιλελεύθερης δημοκρατίας”

Η Αντιγόνη Δρακουλάκη σημείωσε ότι το κάστινγκ αυτής της παράστασης θεωρεί ότι έγινε “με το βαθμό τρέλας των ηθοποιών”, ενώ μιλώντας για την Καλαμάτα είπε πως την έχει εντυπωσιάσει η ομορφιά της και η σχέση της με την τέχνη και τον πολιτισμό. 

Ο Ζερόμ Καλουτά ανέφερε ότι στο ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας παίρνει γνώσεις για το θέατρο από τον Γιάννη Μαργαρίτη, παρότι, σχολίασε, είχε ξανάρθει στην πόλη το 2001 προκειμένου να γραφτεί σε Σχολή του ΤΕΙ στην οποία είχε περάσει, όμως έφυγε την ίδια μέρα γιατί δεν του άρεσε. Σήμερα, τόνισε, η πόλη έχει γίνει μια “κούκλα”. 

Ο Δημήτρης Φραγκιόγλου είπε ότι η παράσταση είναι κωμωδία που όμως μέσα από την ελαφρότητά της δίνει τροφή για σκέψη. 

Ο Χρίστος Νικολάου σημείωσε ότι στο ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας αισθάνεται σαν να βρίσκεται μέσα σε μια μεγάλη αγκαλιά. 

Η Χρυσάνθη Δούζη αντί για δήλωση ερμήνευσε ένα από τα τραγούδια της παράστασης, τα οποία έχει γράψει ο Δημήτρης Οικονομάκης. 

Τα σκηνικά είναι της Carmencita Brojboiu. Οι παραστάσεις και την Παρασκευή και το Σάββατο θα ξεκινήσουν στις 9.30 το βράδυ. 

Τέλος ο πρόεδρος της Φάρις, Παντελής Δρούγας, ευχαρίστησε τον καλλιτεχνικό διευθυντή Γιάννη Μαργαρίτη που επέλεξε το συγκεκριμένο έργο, σημειώνοντας ότι επιθυμία του δημάρχου και δική του ήταν να παρουσιάσει το ΔΗΠΕΘΕ μια κωμωδία για να ευχαριστηθεί το κοινό μετά τους υγειονομικούς περιορισμούς. Επίσης έδωσε τα συγχαρητήριά του στους συντελεστές και κάλεσε το κοινό να παρακολουθήσει την παράσταση. 

Στ.Μ.