Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2013 01:40

Πρόσκληση υποβολής δηλώσεων συμμετοχής για το φετινό Video Art Festival Μηδέν

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ
Ο χρόνος σιγά σιγά αρχίζει να μετράει αντίστροφα για τη διοργάνωση και του φετινού Video Art Festival Μηδέν, ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ βιντεοτέχνης στην Ελλάδα και όχι μόνο. Οι διοργανωτές καλούν τους δημιουργούς να υποβάλουν δηλώσεις συμμετοχής…

Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές, «το Video Art Festival Μηδέν καλεί όλους τους βιντεοκαλλιτέχνες και δημιουργούς βίντεο να στείλουν τις συμμετοχές τους για τη φετινή 9η διοργάνωση. Η πρόσκληση συμμετοχής απευθύνεται σε όλους τους δημιουργούς (άτομα, ομάδες ή οργανισμούς) στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής. Προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων και έργων: 31 Μαρτίου 2013».
Η θεματολογία που προτείνεται για το φετινό φεστιβάλ είναι η εξής: «Δεν υπάρχουν θεματικοί ή μορφολογικοί περιορισμοί, όμως κάθε χρόνο το φεστιβάλ προτείνει ορισμένες θεματικές ενότητες. Φέτος, εκτός από το γενικό κάλεσμα, η επιμελητική ομάδα προτείνει τις παρακάτω θεματικές:
- μια θεματική ενότητα υπό τον γενικό τίτλο "Come as you are"
- μια θεματική ενότητα υπό τον γενικό τίτλο "Mother"
- μια θεματική ενότητα υπό τον γενικό τίτλο "It needs some silence to make sound"
- επίσης,  το Festival Μηδέν απευθύνει και φέτος ειδικό κάλεσμα σε καλλιτέχνες και δημιουργούς που κατάγονται, έχουν ζήσει ή έχουν οποιαδήποτε σχέση αγάπης-μίσους με την Καλαμάτα να στείλουν έργα τους για τη σταθερή πλέον ενότητα με τίτλο “Local Calling!”. Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα δίκτυο επικοινωνίας και να αναδειχθεί ένα πολύμορφο καλλιτεχνικό δυναμικό που έχει ως αφετηρία την Καλαμάτα με τον έναν ή τον άλλον τρόπο».
Σε ότι αφορά τα χαρακτηριστικά και την αξία αυτής της διοργάνωσης, στη σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών σημειώνονται τα εξής: «Το Festival Μηδέν, το πρώτο ελληνικό φεστιβάλ βιντεοτέχνης που πραγματοποιείται σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους, είναι μια ανεξάρτητη ετήσια διοργάνωση για τη βιντεοτέχνη και τα νέα μέσα, που έχει σαν βάση την Καλαμάτα. Το φεστιβάλ οργανώνει και διαχειρίζεται μια ομάδα εικαστικών καλλιτεχνών, με κοινό πεδίο δράσης τη βιντεοτέχνη.
Από το 2005, το Festival Μηδέν έχει καθιερωθεί ως ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και επιτυχημένα φεστιβάλ βιντεοτέχνης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αποτελώντας έναν σημαντικό πόλο πολιτιστικού ενδιαφέροντος για την ελληνική, ευρωπαϊκή και διεθνή βιντεοτέχνη».