Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013 16:27

Συνεργασία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης-Πανεπιστημίου σε ημερίδα για την ειδική αγωγή

Ευριδίκη Ρετσίλα-Αντζουλάτου, Αλέξιος Σαββίδης, Γεωργία Ξανθάκη-Καραμάνου,Νίκος Κλάδης Ευριδίκη Ρετσίλα-Αντζουλάτου, Αλέξιος Σαββίδης, Γεωργία Ξανθάκη-Καραμάνου,Νίκος Κλάδης

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ
Το γεγονός ότι οι άνθρωποι που εκπροσωπούν την πανεπιστημιακή σχολή της Καλαμάτας παραβρέθηκαν και μίλησαν το πρωί, στη συνέντευξη Τύπου για την επιμορφωτική ημερίδα για την ειδική αγωγή, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή, φανερώνει και το βαθμό σημασίας αυτής της εκδήλωσης…

«Η ειδική αγωγή και η εκπαίδευση των παιδιών με σύνθετες δυσκολίες. Προτάσεις για την υποστήριξη της ένταξης στη σχολική κοινότητα», είναι ο τίτλος της ημερίδας, την ιδέα για την πραγματοποίηση της οποίας είχε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, Νίκος Κλάδης, ενώ τη διοργάνωση έχουν αναλάβει η υπηρεσία του και το Τμήμα Φιλολογίας της Πανεπιστημιακής Σχολής.
Η επιμορφωτική ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο κεντρικό αμφιθέατρο της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών, από τις πέντε το απόγευμα μέχρι τις εννέα το βράδυ.
Η πρόεδρος του Τμήματος Φιλολογίας, Γεωργία Ξανθάκη-Καραμάνου, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της ημερίδας, ενώ με την ευκαιρία μίλησε για το μεταπτυχιακό του τμήματός της, με θέμα την ειδική αγωγή, το οποίο πραγματοποιείται με μεγάλη επιτυχία, όπως υπογράμμισε.
Ο πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών, Αλέξιος Σαββίδης, τόνισε ότι το θέμα της ημερίδας είναι «ιερό», ενώ η κοσμήτωρ της Σχολής, Ευριδίκη Ρετσίλα-Αντζουλάτου, χαρακτήρισε ως επίτευγμα το μεταπτυχιακό πρόγραμμα για την ειδική αγωγή που πραγματοποιείται από το Τμήμα Φιλολογίας.
Όπως σημείωσε ο κ. Κλάδης, «κύριος λόγος για την ανάληψη αυτής της πρωτοβουλίας είναι η ανάγκη για ουσιαστική και έγκυρη ενημέρωση όλων όσοι ενδιαφέρονται και ασχολούνται με την ειδική αγωγή και εκπαίδευση, με σκοπό την υποβοήθηση του έργου τους, εκκινώντας από την ορατή διαπίστωση της ύπαρξης μαθητών που παρουσιάζουν ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες αλλά και σύνθετες μαθησιακές, συναισθηματικές και κοινωνικές δυσκολίες».
Ομιλητές στην ημερίδα θα είναι η δρ. ψυχολογίας και επίτιμος πάρεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, Μαρία Δροσινού. Ο Νίκος Κλάδης. Ο Νίκος Αγγελόπουλος, σύμβουλος ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο Κώστας Σαραβελάκης, προϊστάμενος του ΚΕΔΔΥ Μεσσηνίας, η Βασιλική Μάλαμα, υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο διευθυντής του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Καλαμάτας Παναγιώτης Κάτσος, ο διευθυντής του Ειδικού Σχολείου Καλαμάτας Ηλίας Μπάκας, η διευθύντρια του Ειδικού Νηπιαγωγείου Καλαμάτας Νίκη Πατιστέα, η Βασιλική Χρυσοσπάθη, δασκάλα στο 6ο Δημοτικό Σχολείο.
Στ.Μ.