Παρασκευή, 08 Μαρτίου 2013 01:00

Η Αρχαία Θουρία και η Εταιρεία Φίλων της Αρχαίας Θουρίας

ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ποια είναι η Αρχαία Θουρία; Τι κρύβει και πόσο σπουδαίος αρχαιολογικός χώρος είναι; Τις απαντήσεις θα δώσει το απόγευμα, με διάλεξή της στην Πανεπιστημιακή Σχολή, η αρχαιολόγος Δρ. Ξένια Αραπογιάννη, διευθύντρια των ανασκαφών…

Η διάλεξη θα γίνει στις επτά το απόγευμα και την έχει διοργανώσει η Εταιρεία Φίλων της Αρχαίας Θουρίας, η οποία ουσιαστικά κάνει το πρώτο της άνοιγμα προς την τοπική κοινωνία, ενώ θα δεχθεί και δηλώσεις εγγραφής από ανθρώπους που θέλουν να στηρίξουν το έργο της Εταιρείας.
Σημειώνεται ότι μεταξύ των σκοπών της Εταιρείας είναι η υποβοήθηση του έργου των ανασκαφών, οι οποίες εκτελούνται υπό την αιγίδα της Εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας. Η προώθηση των ανασκαφών και η αναστήλωση των μνημείων της αρχαίας πόλης. Η συνδρομή για την ανάδειξη του μείζονος αρχαιολογικού χώρου. Η υποβοήθηση της ιστορικής και αρχαιολογικής έρευνας. Η εκπαίδευση ειδικών αναστηλωτών και ειδικευμένου προσωπικού για ανασκαφές, αναστηλώσεις και συντήρηση αρχαίων. Η συγκέντρωση, διαχείριση και διάθεση πόρων για τη διατήρηση των αρχαίων μνημείων και εν γένει της φυσικής κληρονομιάς. Η προώθηση της ενημέρωσης σχετικά με την ανάγκη για διατήρηση των αρχαίων μνημείων και εν γένει της φυσικής κληρονομιάς και του αρχαιολογικού χώρου. Για το σκοπό αυτό θα σχεδιάζεται, θα παράγεται και θα διατίθεται κατάλληλο υλικό για παιδαγωγικούς σκοπούς, ενημερωτικές εκστρατείες, εκδόσεις βιβλίων, διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, εκθέσεις και προώθηση στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης προκειμένου να ευαισθητοποιηθεί το κοινό.