Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2023 22:51

Ημέρα πολιτιστικών και αθλητικών δράσεων και αναψυχής την Κυριακή στον Πάμισο - Πάρκο του Άρι

Θανάσης Θωμόπουλος, Γρηγόρης Κωστόπουλος, Παντελής Δρούγας Θανάσης Θωμόπουλος, Γρηγόρης Κωστόπουλος, Παντελής Δρούγας

2ο Kalamata Pamisos River Action

Κάλεσμα στους κατοίκους και τους επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής να επισκεφθούν την Κυριακή 20 Αυγούστου το χωριό του Άρι και να περάσουν μια αξέχαστη μέρα δίπλα στον Πάμισο ποταμό ή πλέοντας σε αυτόν, συμμετέχοντας στις δράσεις που έχουν διοργανώσει η Δημοτική Κοινότητα με το Δήμο Καλαμάτας, τη Φάρις και φορείς του Δήμου, έκαναν σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της “Φάρις”, δημοτικός σύμβουλος Παντελής Δρούγας, ο πρόεδρος του Άρι, Γρηγόρης Κωστόπουλος και ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, Θανάσης Θωμόπουλος. Πρόκειται για το 2ο Kalamata Pamisos River Action, που θα πραγματοποιηθεί στο πάρκο κοντά στο φράγμα του Άρι…

 

Σκοπός των εκδηλώσεων, σημείωσε ο πρόεδρος του Άρι κ. Κωστόπουλος, είναι να αναδειχθεί η μοναδική φυσική ομορφιά αυτής της περιοχής, που ακόμη δεν τη γνωρίζουν πολλοί κάτοικοι του Νομού. Επίσης, συνέχισε, σκοπός είναι να προσελκύσει η περιοχή επενδύσεις που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη του τόπου. 

Ο κ. Κωστόπουλος πρόσθεσε ότι μετά την επιτυχία που είχε πέρσι το Kalamata Pamisos River Action και με δεδομένη τη στήριξη της εκδήλωσης από το Δήμο Καλαμάτας, αποφασίστηκε φέτος να διοργανωθεί αυτό το πρόγραμμα εκδηλώσεων για δεύτερη συνεχή χρονιά. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν από τις εννιά το πρωί και θα ολοκληρωθούν το βράδυ, με παράσταση Καραγκιόζη. Όλα, τόνισε ο κ. Κωστόπουλος, όλα θα είναι δωρεάν για τους επισκέπτες, από την στάθμευση, την είσοδο στο χώρο, μέχρι την προσφορά νερού, αναψυκτικών, παγωτών για τα παιδιά και ποπ-κορν. 

Είπε ότι θα συμμετέχουν ο Ναυταθλητικός Σύλλογος “Αίολος”, με ιστιοπλόους και με σκάφη, στα οποία θα μπορεί κάνει βόλτες στο ποτάμι ο κόσμος, η Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών 4Χ4 Καλαμάτας, που θα παρουσιάσει τις εθελοντικές της δράσεις, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, ο Ιππικός Όμιλος Καλαμάτας με άλογα για τις βόλτες μικρών και μεγάλων, ο αθλητικός σύλλογος Νηρέας που θα κάνει επίδειξη αγγλικού ψαρέματος στο ποτάμι, ο σύλλογος εναέριων ακροβατικών Skycrew Circus Arts, ο Σύλλογος Φίλων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, ο Σύλλογος “Ελπίδα” Άριος, ο Σύλλογος Γυναικών, θα λειτουργήσουν επίσης ομάδες κινησιοθεραπείας, ενώ αναμένεται να λάβει μέρος και η Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Καλαμάτας. 

Ο πρόεδρος της Φάρις, κ. Δρούγας, έδωσε τα συγχαρητήριά του στον πρόεδρο της Κοινότητας και τους υπόλοιπους διοργανωτές του 2ο Kalamata Pamisos River Action, σημειώνοντας ότι το περσινό πρόγραμμα ήταν πολύ αξιόλογο και είχε μεγάλη επιτυχία και τονίζοντας ότι ο Δήμος Καλαμάτας θα βρίσκεται στο πλάι τους ώστε κάθε χρόνο το πρόγραμμα να μεγαλώνει και να προβάλλεται περισσότερο η περιοχή. 

Από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ο Θανάσης Θωμόπουλος επισήμανε ότι θα γίνει παρουσίαση σκυλιών διάσωσης, ενημέρωση για την παροχή πρώτων βοηθειών σε έκτακτες καταστάσεις, αλλά και παρουσίαση σωστικών μέτρων. 

Στ.Μ.