Πέμπτη, 07 Σεπτεμβρίου 2023 18:50

Ξεκινά την Παρασκευή το Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Καλαμάτα - Συναυλίες με Κότσιρα και Εισβολέα

Ξεκινά την Παρασκευή το Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Καλαμάτα - Συναυλίες με Κότσιρα και Εισβολέα

ΟΜΙΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΝΕ Θ.ΚΩΤΣΑΝΤΗ  

Πρόσκληση στους νέους και τους μεγάλους να επισκεφθούν την Παρασκευή και το Σάββατο, 8 και 9 Σεπτεμβρίου, το 49ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Καλαμάτα, που θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο του Λιμενικού, έκανε σε συνέντευξη Τύπου ο γραμματέας του Τομεακού Συμβουλίου Μεσσηνίας της ΚΝΕ, Σπύρος Διασάκος. Τόνισε ότι το Φεστιβάλ της ΚΝΕ είναι η μεγαλύτερη πολιτική πολιτιστική εκδήλωση στη χώρα και σημείωσε ότι είναι μια γιορτή αισιοδοξίας για την ανατροπή, γιατί “μπορεί το σκοτάδι να είναι βαθύ αλλά σε κάθε περίπτωση δυναμώνει και ένα ρεύμα αμφισβήτησης στην κυρίαρχη πολιτική. Γιατί μπορεί να σφίγγει το στομάχι από το άψυχο κορμί του Μιχάλη, από το φοβισμένο βλέμμα του μετανάστη που κλείστηκε σε μια καρότσα, από τους δεκάδες νεκρούς και τις ανυπολόγιστες καταστροφές από τις πυρκαγιές, αλλά παντού υπάρχουν και παραδείγματα που δείχνουν το μεγαλείο της λαϊκής δράσης και αυτενέργειας, της οργάνωσης και της διεκδίκησης”.

 

Το καλλιτεχνικό μέρος του 49ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Καλαμάτα περιλαμβάνει κουκλοθέατρο για μικρές ηλικίες, συναυλίες με τον Γιάννη Κότσιρα, με μαθητικά και νεανικά μουσικά σχήματα, με τον Εισβολέα και με τους “ασσόδυο”. Την Παρασκευή θα μιλήσει στο Φεστιβάλ ο γραμματέας της ΚΝΕ Θοδωρή Κωτσαντή…

Το σύνθημα του 49ου Φεστιβάλ είναι “Με το ΚΚΕ για το σοσιαλισμό, για να «γενούνε τα σκοτάδια λάμψη», όπως έχει γράψει ο μεγάλος Τούρκος κομμουνιστής ποιητής Νατζίμ Χικμέτ, στο ποίημά του “Όπως ο Κερέμ”.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Καλαμάτα έχει ως εξής: 

 

 Παρασκευή 8 Σεπτέμβρη 

Παράσταση κουκλοθέατρου για τις μικρές ηλικίες

Συναυλία με το μαθητικό συγκρότημα "ΕΝ ΨΥΧΡΩ"

Ομιλία από τον Θ. Κωτσαντή, Γραμματέα του Κ.Σ. της ΚΝΕ

Μεγάλη συναυλία με τον Γιάννη Κότσιρα

Λαϊκό Γλέντι

 

Σάββατο 9 Σεπτέμβρη 

Συναυλία από το συγκρότημα "Αμφίβολοι" (Μαθητές Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας)

Συναυλία από το νεανικό συγκρότημα "Birdwind"

Συναυλία full band με τον Εισβολέα

Έντεχνο και ρεμπέτικο πρόγραμμα με τους "ασσόδυο"

 

Επίσης κατά το διήμερο των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν θεματικές συζητήσεις και αφιέρωμα με αφορμή τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Στον χώρο θα υπάρχουν εκθέσεις, βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής, γωνιά του Πολυχώρου Δημιουργίας της ΚΝΕ "Μικρόβιο - Γιώργος Βουβαλέας", χώρος για σκάκι κ.α.