Παρασκευή, 12 Απριλίου 2013 16:06

Δηλώσεις ευγνωμοσύνης για Σαμαρά κατά την επανασύσταση του 9ου Συντάγματος

Δηλώσεις ευγνωμοσύνης για Σαμαρά κατά την επανασύσταση του 9ου Συντάγματος

ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΩΝ
Με δηλώσεις ευγνωμοσύνης προς τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, πραγματοποιήθηκε το πρωί η τελετή ανασύστασης του 9ου Συντάγματος Πεζικού - Γιαννιτσά στο στρατόπεδο της Καλαμάτας «Παπαφλέσσας», ενώ έγινε και η ορκωμοσία των νεοσυλλέκτων…

Σε δηλώσεις τους ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, Χρυσόστομος, και ο πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Μεσσηνίας, Ιωάννης Κόσυβας, υπογράμμισαν τη συμβολή του Αντώνη Σαμαρά στην επαναλειτουργία του στρατοπέδου, το οποίο υποστήριξαν ότι αποτελεί βασικό παράγοντα ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας.
Για δικαίωση μίλησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Λαμπρόπουλος, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης, Παναγιώτης Αλευράς τόνισε ότι η επαναλειτουργία του στρατοπέδου είναι αποτέλεσμα της μεθοδικής προσπάθειας των τοπικών φορέων.
Στις δέκα το πρωί έγινε η τελετή επανασύστασης του 9ου Συντάγματος Πεζικού «Γιαννιτσά» και η έπαρση της σημαίας της μονάδας στο στρατόπεδο. Ακολούθησε η ορκωμοσία των περίπου 160 νεοσύλλεκτων.
Σημειώνεται ότι ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, έχει δηλώσει πως το φθινόπωρο στο στρατόπεδο θα υπηρετούν περίπου 800 φαντάροι.
Ακόμη, ο κ. Κόσσυβας υπογράμμισε ότι η συμβολή του 9ου Συντάγματος Πεζικού ήταν καθοριστική για τη νίκη στη Μάχη του Σαρανταπόρου, στον Α’ Βαλκανικό Πόλεμο, και για το λόγο αυτό το όνομα της μονάδας θα έπρεπε να είναι 9ο Σύνταγμα Πεζικού «Σαραντάπορο».
Στ.Μ.