Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2023 18:34

Χριστουγεννιάτικη εορταγορά από τα Παιδικά Χωριά SOS Καλαμάτας και εκδήλωση για το δικαίωμα του παιδιού στην οικογένεια

Αλεξάνδρα Κανελλοπούλου, Παναγιώτα Κοπίτα Αλεξάνδρα Κανελλοπούλου, Παναγιώτα Κοπίτα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΔΕΥΤΕΡΑ

Ξεκινά την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο, η καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη εορταγορά των Παιδικών Χωριών SOS Καλαμάτας, η οποία θα διαρκέσει μέχρι και τη Δευτέρα, ημέρα κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για το δικαίωμα του παιδιού στην οικογένεια και την αποϊδρυματοποίηση. Η Αλεξάνδρα Κανελλοπούλου, μέλος της Ομάδας Στήριξης των Παιδικών Χωριών SOS Καλαμάτας και η Παναγιώτα Κοπίτα, κοινωνική λειτουργός, συντονίστρια του Κέντρου Επαγγελματικής και Οικογενειακής Υποστήριξης Καλαμάτας, σε συνέντευξη Τύπου κάλεσαν τον κόσμο να στηρίξει τις δύο σημαντικές δράσεις του επόμενου τετραημέρου…

 

“Τις ημέρες αυτές, που είναι ημέρες αγάπης και αλληλεγγύης, ανάμεσα στα δώρα που θα επιλέξουμε για τους αγαπημένους μας ας είναι ένα δώρο από τη χριστουγεννιάτικη εορταγορά των Παιδικών Χωριών SOS Καλαμάτας. Θα είναι ένα δώρο με ιδιαίτερη σημασία. Θα είναι μια κίνηση αγάπης και μια υποστήριξη του έργου των Παιδικών Χωριών και μια ενίσχυση της μεγάλης προσπάθειας που γίνεται στην πόλη μας για να στηριχθούν παιδιά που μεγαλώνουν με αγάπη, σεβασμό και ασφάλεια”, είπε για την εορταγορά η κ. Κανελλοπούλου. 

Επισήμανε ότι η εορταγορά θα λειτουργεί από τις εννιά το πρωί μέχρι τις δύο μετά το μεσημέρι και από τις πέντε το απόγευμα μέχρι τις εννιά το βράδυ, ενώ την Κυριακή, στις 11.30 το πρωί, θα πει τα κάλαντα η παιδική χορωδία του Συλλόγου Λαιίκων “Η Πρωτοπορία”, τον οποίο η κ. Κανελλοπούλου ευχαρίστησε θερμά. 

Τέλος σημείωσε ότι “η εορταγορά έχει ετοιμαστεί, όπως κάθε χρόνο, με πολλή αγάπη από την ομάδα στήριξης αλλά και με τη σημαντική βοήθεια των αγαπημένων εθελοντών και φίλων, στους οποίους οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ”. 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Η κ. Κοπίτα αναφέρθηκε στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου, στις έξι το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο, με τίτλο “Κοίταξέ με, είμαι εδώ”. Όπως επισήμανε, “σκοπός είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινότητας πάνω στο δικαίωμα του παιδιού στην οικογένεια και στην αποϊδρυματοποίηση. Σε όλο το διάστημα που προηγήθηκε έγινε κάλεσμα σε σχολεία της τοπικής κοινότητας, από τα Παιδικά Χωριά SOS Καλαμάτας, για να ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά πάνω στο δικαίωμα του παιδιού στην οικογένεια. Με χαρά διαπιστώσαμε ότι ανταποκρίθηκαν και τη δική τους εκδοχή, τη δική τους οπτική, θα παρουσιάσουν στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου”. 

Η κ. Κοπίτα σημείωσε ακόμη ότι η εκδήλωση θα γίνει με την υποστήριξη του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, ενώ πρόσθεσε ότι ουσιαστικά η φιλοσοφία των Παιδικών Χωριών SOS τόσο σε διεθνές όσο και σε εθνικό επίπεδο είναι η προληπτικού τύπου παρέμβαση, η πρόληψη στην παιδική προστασία, κάτι που προσπαθούν να υλοποιήσουν τα Παιδικά Χωριά SOS Καλαμάτας μέσα από τα προγράμματά τους, τα οποία προωθούν και υποστηρίζουν την αποϊδρυματοποίηση. 

Τέλος η κ. Κοπίτα επισήμανε ότι τη μουσική επιμέλεια της εκδήλωσης της Δευτέρας έχει ο Πέτρος Κατσούλης από το Καλλιτεχνικό Στέκι. 

Στ.Μ.