Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013 21:17

Διάκριση Μεσσηνίων φοιτητριών σε Διεθνή Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης

Διάκριση Μεσσηνίων φοιτητριών σε Διεθνή Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης

ΝΟΜΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ
Οι δύο από τις τρεις φοιτήτριες της Νομικής, οι οποίες κατέκτησαν την τέταρτη θέση σε Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης για το Δίκαιο του Διαστήματος, είναι Μεσσήνιες. Την ομάδα συνεχάρη το Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε εκδήλωση που έγινε την περασμένη εβδομάδα…

Την ομάδα αποτελούν οι προπτυχιακές φοιτήτριες Μαρία Καμβύση, Ερασμία Παλιατσέα και Δήμητρα Τσακίρη, ενώ Faculty Advisor Assistant και βοηθός-προπονήτρια είχαν ορισθεί η Κατερίνα Πιτσόλη και η μεταπτυχιακή φοιτήτρια Στεφανία Βλάχου. Η καταγωγή της Μαρίας Καμβύση είναι από την Κορώνη Μεσσηνίας, ενώ η Ερασμία Παλιατσέα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλαμάτα.
Σημειώνεται ότι την ομάδα, που κατετάγη τέταρτη στο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης για το Δίκαιο του Διαστήματος “Manfrend Lachs”, στήριξαν και συγχρηματοδότησαν το Μανιατάκειον Ίδρυμα, το Κοινωφελές Ίδρυμα «Ιωάννη Σ. Λάτση», το Ίδρυμα Ευγενίδου, η «Νομική Βιβλιοθήκη» και η Δικηγορική Εταιρεία Potamitis Vekris.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με σύντομους χαιρετισμούς από τον Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή κύριο Θεοδόσιο Ν. Πελεγρίνη, τον Κοσμήτορα της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, καθηγητή κύριο Μιχαήλ Τσινισιζέλη, οι οποίοι συνεχάρησαν  τους φοιτητές και μίλησαν για τη σημασία συμμετοχής σε διεθνείς διαγωνισμούς εικονικής δίκης, τονίζοντας ότι οι φοιτητές έχουν για πρώτη φορά να αγορεύσουν σε συνθήκες πραγματικής δίκης. Ο Πρόεδρος του Τμήματος Νομικής, καθηγητής κύριος Θεόδωρος Φορτσάκης επαίνεσε τους φοιτητές και συνεχάρη τους επιβλέποντες καθηγητές τους και αναφέρθηκε στην αδυναμία του Πανεπιστημίου να χρηματοδοτήσει τη συμμετοχή των φοιτητών και έκανε ειδική μνεία στους χορηγούς που χρηματοδότησαν τις ομάδες, χωρίς την αρωγή των οποίων δε θα ήταν δυνατή η συμμετοχή των ομάδων στους διαγωνισμούς.
Στη συνέχεια έγινε παρουσίαση των συμμετοχών και των διακρίσεων των φοιτητών του Τμήματος Νομικής από τους εκπροσώπους των νικητριών ομάδων φοιτητών.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του ακαδημαϊκού κόσμου, ο βουλευτής Προκόπης Παυλόπουλος, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας Κωνσταντίνος Μενουδάκος, ο Πρόεδρος του Μανιατακείου Ιδρύματος Δημήτρης Μανιατάκης, η Διευθύντρια του Μανιατακείου Ιδρύματος Βίκυ Ιγγλέζου, φοιτητές του Τμήματος Νομικής, γονείς κ.α.