Τετάρτη, 07 Μαρτίου 2012 17:42

Μέχρι τις 15 Μάρτη δηλώσεις για 8ο Video Art Festival Μηδέν

Μέχρι τις 15 Μάρτη δηλώσεις για 8ο Video Art Festival Μηδέν

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 
«Τρέχει» η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο Video Art Festival Μηδέν, που θα πραγματοποιηθεί και φέτος το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, σε δημόσιους χώρους και πλατείες του Ιστορικού Κέντρου Καλαμάτας.
Ο οργανισμός του Video Art Festival Μηδέν προσκαλεί όλους τους βιντεοκαλλιτέχνες και δημιουργούς βίντεο να στείλουν εγκαίρως τις συμμετοχές τους, χωρίς κανένα κόστος, χωρίς θεματικούς ή άλλους περιορισμούς, παρά μόνο στη διάρκεια του έργου, που δεν πρέπει να ξεπερνάει τα δέκα λεπτά.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων και έργων έχει διάρκεια μέχρι τις 15 Μαρτίου 2012.
Στην 8η διοργάνωση του, το Festival Μηδέν, εκτός από το γενικό κάλεσμα, που δεν έχει θεματικούς περιορισμούς, προτείνει και τις εξής θεματικές ενότητες:
- μια θεματική ενότητα υπό τον γενικό τίτλο “99%”
- μια θεματική ενότητα υπό τον γενικό τίτλο “2084”
- μια θεματική ενότητα υπό τον γενικό τίτλο “(un)natural disaster”
- μια θεματική ενότητα υπό τον γενικό τίτλο “You and i”
- μια θεματική ενότητα υπό τον γενικό τίτλο “Celebrating”
Το Festival Μηδέν απευθύνει και φέτος ειδικό κάλεσμα σε καλλιτέχνες και δημιουργούς που κατάγονται, έχουν ζήσει ή έχουν οποιαδήποτε σχέση αγάπης - μίσους με την Καλαμάτα, να στείλουν έργα τους για τη σταθερή πλέον ενότητα με τίτλο “Local Calling!”. Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα δίκτυο επικοινωνίας και να αναδειχθεί ένα πολύμορφο καλλιτεχνικό δυναμικό που έχει ως αφετηρία την Καλαμάτα με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.