Πέμπτη, 01 Αυγούστου 2013 01:59

Την Κυριακή η εκδήλωση για τη νίκη των ανταρτών κατά των Ιταλών στην Αρτεμισία

Η φωτιά του 2007 άφησε όρθια μόνο τα ντουβάρια του ιστορικού ξυλοπριστηρίου, που και αυτά όμως κινδυνεύουν πλέον να πέσουν (φωτό από το blog Οριον) Η φωτιά του 2007 άφησε όρθια μόνο τα ντουβάρια του ιστορικού ξυλοπριστηρίου, που και αυτά όμως κινδυνεύουν πλέον να πέσουν (φωτό από το blog Οριον)

ΣΤΟ ΞΥΛΟΠΡΙΣΤΗΡΙΟ
Τη μνήμη των ανταρτών, που με ηρωισμό και ακλόνητη πίστη στην ελευθερία πέτυχαν μεγάλη νίκη εναντίον των Ιταλών κατακτητών, οι οποίοι είχαν οχυρωθεί στο ξυλοπριστήριο της Αρτεμισίας, θα τιμήσει την Κυριακή το…

…Νομαρχιακό Παράρτημα της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης - Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.
Ήταν στις 5 Αυγούστου του 1943 όταν οι αντάρτες τιμώρησαν τους Ιταλούς κατακτητές, οι οποίοι καταδυνάστευαν τον τόπο και εκμεταλλεύονταν αποκλειστικά για τα συμφέροντα τους το δάσος και το ξυλοπριστήριο της Αρτεμισίας. Ήταν δε η πρώτη μάχη των ανταρτών στο Μοριά ενάντια σε οχυρωμένους εχθρούς.
Η εκδήλωση θα γίνει στις 11.00 το πρωί της Κυριακής, στο προαύλιο του εργοστασίου. Θα αναχωρήσει δε λεωφορείο για την Αρτεμισία από την Καλαμάτα, στις 9.30 το πρωί, πίσω από το Δημαρχείο. Οι ενδιαφερόμενοι για να συμμετέχουν μπορούν να επικοινωνήσουν με τους διοργανωτές στα τηλέφωνα 6938042418 και 2721028889.