Πέμπτη, 08 Μαρτίου 2012 03:14

Ανταλλακτικό Παζάρι και Συλλογική Κουζίνα το Σάββατο στην πλατεία Όθωνος

ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΛΛΑΓΩΝ «ΕΛΙΑ»
Σε μια πρωτόγνωρη πρωτοβουλία για την Καλαμάτα, η οποία εμπνέεται από τις αξίες της αλληλεγγύης, της αυτοοργάνωσης και της αυτάρκειας, θα προχωρήσει το Σάββατο το Δίκτυο Ανταλλαγών Μεσσηνίας «Ελιά».
Είναι το 2ο Ανταλλακτικό Παζάρι και η Συλλογική Κουζίνα, που θα διεξαχθούν στην πλατεία Όθωνος, στη μία μετά το μεσημέρι.
Ο κόσμος καλείται να φέρει αντικείμενα που δεν χρειάζεται και θέλει να τα ανταλλάξει. Επίσης, μπορεί να φέρει φαγητά και να συμμετέχει στη Συλλογική Κουζίνα.

Κάθε αντικείμενο θα αντιστοιχεί σε ένα κουπόνι, το οποίο θα παίρνουν οι συμμετέχοντες από την ομάδα του Δικτύου, που θα βρίσκεται εκεί, και στη συνέχεια θα μπορούν να το ανταλλάξουν με οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο τους ενδιαφέρει.
Αν σε κάποιον μείνουν κουπόνια, θα μπορεί να τα χρησιμοποιήσει στο επόμενο ανταλλακτικό παζάρι.
Στο παζάρι μπορεί να λάβει μέρος οποιοσδήποτε θελήσει, με την προϋπόθεση ότι θα φέρει κάτι να ανταλλάξει, όπως τρόφιμα, αντικείμενα, είδη ένδυσης, κ.ά.
Αν δεν έχει κάτι να ανταλλάξει, μπορεί να προσφέρει τη βοήθειά του στην οργάνωση του παζαριού εκείνη την ημέρα, για την οποία θα πάρει ως αντάλλαγμα 5 κουπόνια. Αυτά, μπορεί να τα ανταλλάξει στη συνέχεια για να πάρει κάτι άλλο που χρειάζεται.
Επίσης, το Σάββατο θα εγκαινιαστεί η σύνδεση του Δικτύου Ανταλλαγών Μεσσηνίας «Ελιά» με την Κεντρική Αγορά Καλαμάτας, απ' όπου παραγωγοί θα προμηθεύουν ό,τι χρειάζεται για τη Συλλογική Κουζίνα. Επιπλέον, οι Αλαγόνιοι φίλοι του Δικτύου θα «εφοδιάσουν» την Κουζίνα με τις εκλεκτές πατάτες τους, την ενέργειά τους και τον κουζινοεξοπλισμό τους!
Η θέση του Δικτύου είναι ότι, σε καιρούς κρίσης και χρεοκοπίας, οι άνθρωποι μπορούν να ανακαλύψουν νέους τρόπους για την επιβίωση, χωρίς χρήματα, με συλλογικότητα και αλληλεγγύη.
Επίσης, η «Ελιά» φιλοδοξεί να γίνει διαδικτυακή, προκειμένου να μπορέσει να λειτουργήσει ως Δίκτυο Ανταλλαγών και πέρα από τα ανταλλακτικά παζάρια, δίνοντας τη δυνατότητα στα μέλη της να ανταλλάσσουν μεταξύ τους προϊόντα ή/και υπηρεσίες. Όσοι ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες, μπορούν να επικοινωνήσουν με την «Ελιά», στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..