Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2013 15:11

Φάρμακα στο Κοινωνικό Ιατρείο από τους δικηγόρους της Καλαμάτας

Κώστας Μαργέλης, Φένια Εξακουστίδου, Δημήτρης Καούνης Κώστας Μαργέλης, Φένια Εξακουστίδου, Δημήτρης Καούνης

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ
Εντυπωσιασμένοι έμειναν το μεσημέρι οι εκπρόσωποι του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας από τη δουλειά που γίνεται στο Κοινωνικό Ιατρείο, στο οποίο προσέφεραν φάρμακα σε ένδειξη αλληλεγγύης τόσο προς τους εθελοντές του Ιατρείου όσο και προς τους ανθρώπους που δέχονται τις υπηρεσίες τους…

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, Κώστας Μαργέλης, και άλλα μέλη της διοίκησης, ξεναγήθηκαν στους χώρους του Κοινωνικού Ιατρείου, που λειτουργεί στη νοσηλευτική σχολή του παλιού Νοσοκομείου. Οι δικηγόροι είχαν την ευκαιρία να δουν τα πολύ καλά οργανωμένα ιατρεία, να διαπιστώσουν πόσος κόπος έχει προσφερθεί από τους εθελοντές αλλά και να ενημερωθούν για τη συνεχώς επιδεινούμενη κατάσταση με τους ανασφάλιστους πολίτες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αντιμετωπίσουν μόνοι τους τα ζητήματα υγείας που βιώνουν.
Τους δικηγόρους ξενάγησαν η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Δικτύου Κοινωνικών Ιατρείων Μεσσηνίας, Φένια Εξακουστίδου, και ο υπεύθυνος του Κοινωνικού Ιατρείου Καλαμάτας, Αναστάσιος Πουλόπουλος.
Ο Κώστας Μαργέλης σημείωσε ότι η οικονομική κρίση και η φτώχια που πλησιάζει όλο και περισσότερους, δίνουν την ευκαιρία σε όσους έχουν τη δυνατότητα να εκδηλώσουν την αλληλεγγύη και φιλανθρωπία τους προς όσους έχουν ανάγκη. Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε ο πρόεδρος, ο Δικηγορικός Σύλλογος αποφάσισε να προσφέρει φάρμακα στο Δίκτυο Κοινωνικών Ιατρείων, τα οποία το ίδιο το Δίκτυο ανέφερε ότι χρειάζεται. Επιπλέον υπογράμμισε ότι οι εθελοντές του Δικτύου δικαιούνται επαίνων γιατί η προσφορά τους είναι εντυπωσιακή.
Ο Αναστάσιος Πουλόπουλος απάντησε ότι η αλληλεγγύη και όχι η φιλανθρωπία είναι αυτή που θα βοηθήσει τον κόσμο να σταθεί όρθιος απέναντι «στη λαίλαπα που μας έχει πάρει μπάλα». Ευχήθηκε η νέα χρονιά «να μας βρει προετοιμασμένους για να αντιμετωπίσουμε τα κακά που φέρνει».
Ο υπεύθυνος γιατρός του Κοινωνικού Ιατρείου σημείωσε ότι στον ενάμιση χρόνο της λειτουργίας αυτής της δομής εξυπηρετούνται περίπου 1.100 άτομα, ενώ έχουν γίνει περισσότερες από 5.000 επισκέψεις στα ιατρεία. Πρόσθεσε όμως ότι οι αριθμοί αυτοί δεν αποτυπώνουν το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος, το οποίο είναι πολύ μεγαλύτερο. Χαρακτηριστικά σημείωσε ότι όλοι οι γιατροί και όχι μόνο οι εθελοντές του Δικτύου προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε ανθρώπους που παλιότερα ήταν πελάτες τους αλλά τώρα δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν. Αυτή η προσφορά όμως δεν καταγράφεται στα στοιχεία του Κοινωνικού Ιατρείου.
Η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Δικτύου Κοινωνικών Ιατρείων σημείωσε από την πλευρά της ότι κάθε ημέρα προσέρχονται στο Κοινωνικό Ιατρείο πέντε με έξι καινούργια άτομα που έχουν ανάγκη παροχής υπηρεσιών υγείας, κάτι που δείχνει ότι συνεχώς αυξάνεται ο αριθμός των ανθρώπων που χρειάζονται βοήθεια.
Η κ. Εξακουστίδου ανέφερε, τέλος, ότι ο Σύλλογος Φίλων ευχαριστεί θερμά όσους τον στηρίζουν, προσθέτοντας όμως ότι είναι ευπρόσδεκτος όποιος άλλος θέλει να βοηθήσει αυτό το έργο.
Στ.Μ.

 

Στην ένθετη φωτογραφία ο Αναστάσιος Πουλόπουλος με τη Φένια Εξακουστίδου