Σάββατο, 01 Φεβρουαρίου 2014 14:32

Δέκα Μητροπολίτες και ο Αβραμόπουλος στη γιορτή της Υπαπαντής

Δέκα Μητροπολίτες και ο Αβραμόπουλος στη γιορτή της Υπαπαντής

ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Με δέκα Μητροπολίτες θα πραγματοποιηθούν οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Πολιούχου της Καλαμάτας, Υπαπαντής του Χριστού, οι οποίες ξεκινούν το απόγευμα με τον πολυαρχιερατικό εσπερινό και θα κορυφωθούν αύριο, με τη λιτάνευση της εικόνας. Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει…

…ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ενώ έχει ανακοινωθεί ότι θα έρθουν και οι γραμματείς των υπουργείων Δικαιοσύνης, Νικόλαος Κανελλόπουλος και Θρησκευμάτων Γιώργος Καλαντζής. Επίσης έχει γίνει γνωστό ότι στις εκδηλώσεις θα παραστεί και φέτος ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.
Στις τελετές εκτός από τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας, Χρυσόστομο, θα λάβουν μέρος οι Μητροπολίτες Δημητριάδος Ιγνάτιος, Νέας Σμύρνης Συμεών, Ρεθύμνης Ευγένιος, Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς, Ιλίου Αθηναγόρας, Ζακύνθου Διονύσιος, Χίου Μάρκος, Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσόστομος, και Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεή­μων.
Στις 11.00 αύριο το πρωί, μετά την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας, θα ακολουθήσει η λιτάνευση της εικόνας με τη συμμετοχή πολλών Φιλαρμονικών, σε κεντρικές οδούς της πόλης (Yπαπαντής, 23ης Mαρτίου, Aριστομένους, Π. Kαίσαρη, Φαρών), με κατάληξη τον Μητροπολιτικό και Kαθεδρικό Nαό.