Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2014 14:45

Μοναδική εμπειρία για τους μαθητές της Μεσσήνης η παράσταση της Λυρικής Σκηνής

Μοναδική εμπειρία για τους μαθητές της Μεσσήνης η παράσταση της Λυρικής Σκηνής

ΤΙΜΗΘΗΚΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ
Τα φώτα σβήσαν, στη σκηνή βγήκαν οι ηθοποιοί, από κάτω οι μουσικοί άρχισαν να παίζουν και έτσι ξεκίνησε η μοναδική εμπειρία που έζησαν σήμερα οι μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μεσσήνης, παρακολουθώντας τον «Κουρέα της Σεβίλλης» από την Εθνική Λυρική Σκηνή…

Η παράσταση, στην οποία συμμετείχαν και μαθητές του Σχολείου, ήταν ενταγμένη στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η όπερα διαδραστικά στα δημοτικά σχολεία», το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ του υπουργείου Παιδείας.
Και η Μεσσήνη ήταν μια από τις τυχερές πόλεις της Ελλάδας στις οποίες πηγαίνει η Εθνική Λυρική Σκηνή, χάρη στον πρόεδρό αυτού του πολιτιστικού οργανισμού, του Σάκη Θεοδωρόπουλου, που είναι Νησιώτης.
Πριν από την παράσταση η διευθύντρια του σχολείου, Ευγενία Μαθιοπούλου, ευχαρίστησε θερμά την Εθνική Λυρική Σκηνή για την εφαρμογή του προγράμματος και στο 3ο Δημοτικό Μεσσήνης, ενώ απένειμε τιμητική πλακέτα στον πρόεδρο της Λυρικής, Σάκη Θεοδωρόπουλο.
Ο δήμαρχος Μεσσήνης, Στάθης Αναστασόπουλος, επίσης ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Λυρικής, που και άλλες φορές έχει μεριμνήσει ώστε να παρουσιαστούν στο Δήμο παραστάσεις.
Ο ίδιος ο Σάκης Θεοδωρόπουλος μίλησε για τους δεσμούς του με τη Μεσσήνη, τόνισε ότι η Εθνική Λυρική Σκηνή αποτελεί τον σημαντικότερο πολιτιστικό οργανισμό της χώρας και κάλεσε τους μαθητές να αγαπούν τον πολιτισμό.
Στ.Μ.