Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2012 21:37

Σημαντική εμφάνιση της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων και της Παιδικής Χορωδίας του Δ.Ω.Κ.

Σημαντική εμφάνιση της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων και της Παιδικής Χορωδίας του Δ.Ω.Κ.

ΩΔΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ 
Στο σπουδαιότερο και παλαιότερο ωδείο της χώρας, το Ωδείο Αθηνών, θα εμφανιστούν αύριο, Σάββατο, οι μαθητές της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων και της Παιδικής Χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, τις οποίες διευθύνει ο Ιβάν Μάντζαρης. Θα παρουσιάσουν το CD τους, με τα παραμύθια «Πετρόσουπα» και «Μια ασυνήθιστη μέρα στο σχολείο».
Η παρουσίαση θα γίνει σε σύμπραξη με την Παιδική-Εφηβική Χορωδία του Ωδείου Αθηνών, που διευθύνει ο Κυριάκος Τσολάκης. Τη μουσική στα δύο παραμύθια έχει γράψει ο Στάθης Γυφτάκης, ενώ την αφήγηση κάνει η Λίλλυ Τριαντάρη.

Η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα συναυλιών του Ωδείου Αθηνών (Βασ. Γεωργίου Β’ και Ρηγγίλης) στις επτά το απόγευμα, με ελεύθερη είσοδο. 
Πρόκειται για την πρώτη συναυλιακή παρουσίαση της νέας παραγωγής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, ένα CD, που δημιουργήθηκε με τη στήριξη του Συλλόγου Γονέων της "Φάρις". Είναι το πρώτο CD της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων και της Παιδικής Χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου, το οποίο κυκλοφορεί από τα Χριστούγεννα του 2011 (εταιρία SUBWAYS).
Βασίζεται στο ομώνυμο παραμύθι του συγγραφέα Κόλιν Μακ Νάτον και του εικονογράφου Σατόσι Κιταμούρα, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Μεταίχμιο" (2004) σε μετάφραση Ειρήνης Χριστοπούλου.
Το «Μια ασυνήθιστη μέρα στο σχολείο» είναι ένα παραμύθι που αναφέρεται στην ευεργετική επίδραση της μουσικής στη ψυχή και τη φαντασία των παιδιών κάθε ηλικίας. Γράφτηκε το 2008 και έχει παρουσιαστεί στην Καλαμάτα, το Βισμπάντεν και τη Φρανκφούρτη.
Η «Πετρόσουπα» βασίζεται σε ένα λαϊκό παραμύθι που εμφανίζεται με παραλλαγές σε πολλές χώρες της Ευρώπης και της Ανατολής. Ο Στάθης Γυφτάκης βασίστηκε στη διασκευή του Τζον Τζ. Μουθ, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Άγκυρα" (2003, μετάφραση Μάνος Κοντολέων). Μιλά για τη δύναμη και τη σημαντικότητα της προσφοράς και πρωτοπαρουσιάστηκε στην Καλαμάτα τα Χριστούγεννα του 2010.
Το CD διατίθεται από το Σύλλογο Γονέων (κ. Αλέξανδρος Μπουφέας, τηλ. 27210 21532 και κ. Ιωάννης Λάμπος, τηλ. 27210 21870) και από το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας (τηλ. 27210 21881).