Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012 18:48

Οι επαφές του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας στο Ευρωκοινοβούλιο

Οι επαφές του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας στο Ευρωκοινοβούλιο

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΝΙΚΟΥ ΣΑΛΑΒΡΑΚΟΥ 
Στην καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις Βρυξέλλες, ταξίδεψε την περασμένη εβδομάδα αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και άλλων φορέων, μετά από πρόσκληση του καταγόμενου από την Καλαμάτα ευρωβουλευτή του ΛΑΟΣ, Νίκου Σαλαβράκου.
Η ελληνική αντιπροσωπεία ξεναγήθηκε στο χώρο του Ευρωκοινοβουλίου όπου και πραγματοποιήθηκε εκδήλωση αφιερωμένη στη Μεσσηνία με θέμα «Ελληνικά Μεσσηνιακά Προϊόντα και Τουρισμός».

Την εκδήλωση στο Ευρωκοινοβούλιο τίμησαν με την παρουσία τους και χαιρέτησαν, ο ίδιος ο ευρωβουλευτής Ν. Σαλαβράκος, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Γ. Παπαστάμκος και επίσης οι ευρωβουλευτές Μ. Γιαννάκου, Γ. Κουμουτσάκος, Συλβάνα Ράπτη, η Κύπρια ευρωβουλευτής Αντιγόνη Παπαδοπούλου και ο εκπρόσωπος της Κυπριακής Εκκλησίας.
Στην εκδήλωση απεύθυνε χαιρετισμό ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Δημήτρης Αδαμόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στη Μεσσηνία ως ένα ξεχωριστό τουριστικό προορισμό, στα αξιοθέατα και τις ομορφιές της και στα μοναδικά παραδοσιακά τυποποιημένα προϊόντα της. Τόνισε ιδιαίτερα το θερμό καλωσόρισμα που δέχεται ο επισκέπτης του Νομού από τους επαγγελματίες και την ασύγκριτη ποιότητα των προϊόντων που διατίθενται σε κάθε γωνιά της Μεσσηνίας.
Με την ευκαιρία της παρουσίας της στις Βρυξέλλες, η αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας αποτελούμενη από Μεσσήνιους τυποποιητές-εξαγωγείς (Π. Λάμπου, Ε. Ξυγκώρος, Σ. Πλεμμένος, Α. Δραγώνας, Κ. Παπαδημητρίου, Ν. Αθανασόπουλος, Στ. Παπασπηλιόπουλος, Β. Νικολαϊδης, Σπ. Τζαβάρας και εκπροσώπους των μεγάλων συνεταιριστικών οργανώσεων Καλαμάτας, Αβίας, Γαργαλιάνων, Χώρας) και με επικεφαλής τον πρόεδρο Δ. Αδαμόπουλο πραγματοποίησε προγραμματισμένη επιχειρηματική συνάντηση στο Εμπορο-Βιομηχανικό Επιμελητήριο Βρυξελλών (BECI), όπου και έγιναν επαφές και συζητήσεις με τοπικούς επιχειρηματίες-μέλη του BECI με σκοπό την ανάπτυξη μιας μελλοντικής επιχειρηματικής συνεργασίας. Τη συνάντηση τίμησαν με την παρουσία τους ο Διευθυντής Διεθνούς Τμήματος του BECI J.P. Mergen, o Σύμβουλος ΟΕΥ της Πρεσβείας μας στις Βρυξέλλες Π. Γκάσιος, ο πρόεδρος Β. Ακριτίδης και ο αντιπρόεδρος Α. Σακάρογλου, του Βελγο-ελληνικού Επιμελητηρίου στις Βρυξέλλες, καθώς και ο Έλληνας δημοσιογράφος και ανταποκριτής στις Βρυξέλλες Σ. Δημητρακόπουλος.
Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και οι συνεργάτες του πραγματοποίησαν επισκέψεις: (α) στα γραφεία του Ε.Ο.Τ, όπου σε συνεργασία και με τους εκπροσώπους του Δήμου Καλαμάτας συζήτησαν με τη διευθύντρια Ε. Σκαρβέλη για την προβολή και προώθηση της Μεσσηνίας ως ιδανικού τουριστικού προορισμού, (β) στην Ελληνική Πρεσβεία στις Βρυξέλλες όπου και αντάλλαξαν απόψεις με τον Πρέσβη Πλάτων Χατζημιχάλη και τον εμπορικό ακόλουθο Π. Γκάσιο, σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος και πιο συγκεκριμένα στη στοχευμένη προώθηση-διάθεση των μοναδικών τυποποιημένων μεσσηνιακών προϊόντων στη Βελγική αγορά και (γ) στην Ιερά Μητρόπολη όπου ο Μητροπολίτης Βελγίου, Υπέρτιμος, και ο Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου, Παντελεήμων ευλόγησαν και χαιρέτησαν την προσπάθεια προώθησης και προβολής της Μεσσηνίας υποσχόμενοι τη στήριξή της.