Σάββατο, 01 Νοεμβρίου 2014 00:00

Ξεκινά το «Χειμωνιάτικο ταξίδι» στον γεμάτο συγκινήσεις κόσμο της μουσικής

Διονύσης Μαλλούχος, Θανάσης Ηλιόπουλος, Αντώνης Κουφουδάκης και Ανδρέας Καρακατσάνης Διονύσης Μαλλούχος, Θανάσης Ηλιόπουλος, Αντώνης Κουφουδάκης και Ανδρέας Καρακατσάνης

ΑΡΧΗ ΑΠΟΨΕ 
Ένα «Χειμωνιάτικο ταξίδι» στις ομορφότερες μουσικές ξεκινάει απόψε, Σάββατο, από το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, με πρώτο σταθμό τη μουσική του Νίκου Μαμαγκάκη και την εκδήλωση «Εκδρομή …για 5»…

ΑΡΧΗ ΑΠΟΨΕ 
Ένα «Χειμωνιάτικο ταξίδι» στις ομορφότερες μουσικές ξεκινάει απόψε, Σάββατο, από το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, με πρώτο σταθμό τη μουσική του Νίκου Μαμαγκάκη και την εκδήλωση «Εκδρομή …για 5»…

Το «Χειμωνιάτικο Ταξίδι» του Δημοτικού Ωδείου είναι ένας κύκλος 24 εκδηλώσεων που θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος του χειμώνα. Η επιμέλεια είναι του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου, Διονύση Μαλλούχου, που προσφέρει πάρα πολλά όχι μόνο στους μαθητές του Ωδείου αλλά και στους κατοίκους της πόλης με τις υπέροχες μουσικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται χάρη στις προσπάθειές του και τις γνωριμίες του με διακεκριμένους μουσικούς και άλλους καλλιτέχνες.
Μια πρόγευση για την αποψινή εκδήλωση είχαν την τύχη να πάρουν χθες οι δημοσιογράφοι, κατά τη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του προγράμματός της και γενικότερα του κύκλου «Χειμωνιάτικο Ταξίδι». Ο καθηγητής του Δημοτικού Ωδείου, Αντώνης Κουφουδάκης, έπαιξε με την κιθάρα του τη Λαϊκή Σουίτα του Νίκου Μαμαγκάκη «Ζεϊμπέκικο Α’».
Για το «Χειμωνιάτικο Ταξίδι» και την αποψινή πρώτη εκδήλωση, που θα γίνει στο Δημοτικό Ωδείο στις εννέα το βράδυ με ελεύθερη είσοδο, μίλησε πρώτος ο πρόεδρος της «Φάρις», Θανάσης Ηλιόπουλος, που κάλεσε το μουσικόφιλο κοινό να δώσει το «παρών». Με την ευκαιρία σημείωσε ότι σκοπός του, ως πρόεδρος της Φάρις, είναι η εξωστρέφεια των Σχολών της κοινωφελούς επιχείρησης, ώστε να προβληθεί το σημαντικό έργο που γίνεται σε αυτές επί περίπου 35 χρόνια τώρα.
Ο Διονύσης Μαλλούχος αναφέρθηκε στο τι τον ενέπνευσε ώστε να επιμεληθεί το συγκεκριμένο κύκλο εκδηλώσεων (κυρίως ο Σούμπερτ και ο φιλέλληνας Γερμανός ποιητής Μύλλερ), ενώ διαβεβαίωσε πως και οι 24 εκδηλώσεις που θα γίνουν θα είναι ποιοτικές και θα αναφέρονται σε μια μεγάλη μουσική γκάμα.
Για την αποψινή εκδήλωση και τον Νίκο Μαμαγκάκη μίλησαν ο καθηγητής του Δημοτικού Ωδείου Αντώνης Κουφουδάκης και ο Ανδρέας Καρακατσάνης, μουσικός στη Σουηδία που ήρθε στην Καλαμάτα ειδικά για να συμμετέχει στη συγκεκριμένη εκδήλωση.
Εκτός από τον Αντώνη Κουφουδάκη και τον Ανδρέα Καρακατσάνη στην αποψινή εκδήλωση θα συμμετέχουν η Μαίρη Νικολάου και η Κατερίνα Παλαιολόγου (τραγούδι).
Στ.Μ.