Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2014 00:00

Εξάγοντας ποιοτικά αγροτικά προϊόντα από τη Μεσσηνία

ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ 
Για δεύτερη χρονιά τα Ιδρύματα Καπετάν Βασίλη και Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια διοργανώνουν διημερίδα με αντικείμενο την εξαγωγή ποιοτικών μεσσηνιακών αγροτικών προϊόντων. Θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 8 και την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου στην Καλαμάτα,…

 

ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ 
Για δεύτερη χρονιά τα Ιδρύματα Καπετάν Βασίλη και Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια διοργανώνουν διημερίδα με αντικείμενο την εξαγωγή ποιοτικών μεσσηνιακών αγροτικών προϊόντων. Θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 8 και την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου στην Καλαμάτα,…

…στο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου Horizon Blu, όπου Έλληνες παραγωγοί και εξαγωγείς θα έχουν επίσης την ευκαιρία να συναντηθούν με ξένους αγοραστές από ΗΠΑ, Γαλλία, Κίνα και Αυστραλία.
Η δράση αυτή διοργανώνεται με την οργανωτική υποστήριξη του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
«Στόχος της διημερίδας παράλληλα με την υποστήριξη και την προώθηση των εξαγωγών, είναι η ενημέρωση των παραγωγών και μεταποιητών της Μεσσηνίας σχετικά με τις δυνατότητες και τις προοπτικές εξαγωγών αγροτικών μεσσηνιακών προϊόντων. Παράλληλα θα γίνει και δικτύωση με μεγάλους ξένους αγοραστές» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
«Κατά το θεωρητικό μέρος της διημερίδας θα γίνει ενημέρωση, μεταξύ άλλων, για τη στρατηγική, το νομικό πλαίσιο καθώς και τους τρόπους επιτυχημένου εξαγωγικού marketing και αποτελεσματικής προώθησης των προϊόντων τους σε ΗΠΑ, Αυστραλία, Κίνα και Γαλλία. Τις ενημερωτικές εργασίες της Διημερίδας θα πλαισιώνουν απευθείας επιχειρηματικές συναντήσεις και επαφές (B2B meetings) των Ελλήνων συμμετεχόντων με τους επιχειρηματίες από το εξωτερικό.
Ειδικότερα, οι επιχειρήσεις με εξαγωγικό χαρακτήρα μπορούν να συμμετάσχουν κατά το δεύτερο μισό της κάθε ημέρας σε επαγγελματικές συναντήσεις με αγοραστές από χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Αυστραλία, η Κίνα, η Γαλλία, όπου μπορούν να προβάλουν τα προϊόντα (τυποποιημένα-συσκευασμένα δείγματα) που εξάγουν, καθώς και ενημερωτικά φυλλάδια (προσπέκτους, καταλόγους προϊόντων κλπ).

Τα κριτήρια επιλογής των εταιρειών που θα πάρουν μέρος στις επαγγελματικές συναντήσεις είναι:

α) να διαθέτουν εξαγωγική εμπειρία (υφιστάμενη εξαγωγική δραστηριότητα, συμμετοχή σε Εκθέσεις, επιχειρηματικές αποστολές)

β) να διαθέτουν ενημερωτικό-προωθητικό υλικό σε ελληνικά και αγγλικά (προωθητικό φυλλάδιο, roll up banner 2X0,8 μ. κτλ)

γ) να διαθέτουν δείγματα του προϊόντος

Η επίσημη γλώσσα των επιχειρηματικών συναντήσεων θα είναι τα αγγλικά.
Η συμμετοχή για όλους τους συμμετέχοντες και τις εξαγωγικές επιχειρήσεις είναι δωρεάν.
Αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές ως την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014.

Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες σχετικά με τη διοργάνωση μπορείτε να επικοινωνήσετε στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας στα τηλ.: 27210 62218, 62215, emailkalamatacvb@messinianchamber.gr ή κατά τις απογευματινές ώρες στο κιν.: 6986689093.

Σημειώνεται ότι ο αριθμός θέσεων είναι προκαθορισμένος και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας».