Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2014 00:00

«Ο τόπος μου είναι παντού» από την Ιωάννα Καρατζαφέρη

«Ο τόπος μου είναι παντού» από την Ιωάννα Καρατζαφέρη

ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Το βιβλίο της Ιωάννας Καρατζαφέρη «Ο τόπος μου είναι παντού» παρουσιάζεται τη Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου στην Καλαμάτα, σε εκδήλωση που διοργανώνουν το βιβλιοπωλείο «Βιβλιόπολις» και ο Πολιτιστικός Αντίλογος...

ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Το βιβλίο της Ιωάννας Καρατζαφέρη «Ο τόπος μου είναι παντού» παρουσιάζεται τη Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου στην Καλαμάτα, σε εκδήλωση που διοργανώνουν το βιβλιοπωλείο «Βιβλιόπολις» και ο Πολιτιστικός Αντίλογος.

Στην παρουσίαση θα μιλήσουν για το βιβλίο η Βενέττα Λαμπροπούλου, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών, ο Βύρων Χαρίτσης, πολιτικός μηχανικός και η συγγραφέας. Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Κέλλυ Δημητρούλια. 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 7.30 το απόγευμα στο χώρο του βιβλιοπωλείου, Αριστομένους και Νικηταρά 3A. 
Σύμφωνα με τον βιβλιοκριτικό Δημήτρη Α. Φιλίππου, το βιβλίο της Ιωάννας Καρατζαφέρη «Ο τόπος μου είναι παντού» δεν ανήκει σε καμιά τυπική κατηγορία του πεζού λόγου. Είναι μια αυτοβιογραφική καταγραφή μιας περιόδου τεσσάρων δεκαετιών με λογοτεχνική δύναμη ισάξια μυθιστορήματος. Επιπλέον, μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, ο τυχαίος αναγνώστης ανακαλύπτει τη Νέα Υόρκη, τις ΗΠΑ, τη Σουηδία, την Κεντρική Ευρώπη και την Ελλάδα της εποχής του 1960 με 2000 μέσα από τα μάτια μιας πολιτικά συνειδητοποιημένης συγγραφέως.
Η Ιωάννα Καρατζαφέρη γεννήθηκε στην Καλαμάτα, αλλά από τότε που βαφτίστηκε στον Άγιο Παντελεήμονα Αχαρνών μένει στην Αθήνα. Τα χρόνια του Δημοτικού και του Γυμνασίου τα πέρασε στην Καλλιθέα.
Πολύ νέα πήγε στην Αμερική και έζησε επίσης πολλά χρόνια στη Νέα Υόρκη, που την επισκέπτεται κάθε χρόνο. Εκεί σπούδασε στο Χάντερ Κόλετζ και ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη Λογοτεχνία - Θέατρο - Κινηματογράφο (θεωρητικά) στο Πανεπιστήμιου Λουντ της Σουηδίας.